null

Samla simmärken

Hos oss kan du ta både Svenska Simförbundets simmärken och Svenska Livräddningssällskapets märken. Vi guidar dig genom nivåerna, glädjen i att samla och vad du lär dig på vägen. Mer att samla helt enkelt!


Simmärken fungerar som milstolpar längs vägen. Dessa märken är en tradition och ett verktyg för att motivera unga simmare att utveckla sina färdigheter och målmedvetenhet. De ger barn och ungdomar både en konkret målsättning och en mätbar belöning. Men vad innebär simmärkena, och vilka nivåer finns det?

Olika nivåer av simmärken tex Simborgarmärket

Simmärken börjar ofta med grundläggande vattenvana och går sedan stegvis mot mer avancerade tekniker som olika simsätt ex: frisim, fjärilsim etc. och livräddning. Varje nivå innebär olika utmaningar, såsom att simma en viss distans, dykning eller att utföra olika simtag. Att klara av dessa nivåer innebär inte bara teknisk färdighet utan också att man bygger upp sin kondition och sitt självförtroende.

Exempel på nivåer kan vara

Det är något magiskt med att sträva efter och samla på simmärken. Varje nytt märke är ett synligt bevis på prestation och ger barnen något att vara stolta över. Det är en rolig utmaning som uppmuntrar dem att sträva efter nästa nivå och fortsätta utveckla sina simfärdigheter.

Utbildningsvärden med att simmärken

Genom att sträva efter simmärken, utbildar barnen sig i vattensäkerhet och varje simmärke stödjer inte bara deras färdighet i vattnet utan även deras allmänna fysiska hälsa. På ett roligt sätt! Läs mer om Svenska Simförbundets simmärken här och om Svenska Livräddningssällskapets märken här.

Är du intresserad av att ta simmärken? Fråga om mer information i receptionen på din anläggning.