null

Friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidrag är en fantastisk möjlighet för dig att dels testa något nytt, dels att få tillbaka lite pengar för den motion du utför. Medley är anslutna till Benify, Wellnet och Epassi. Här får du information om hur du kan få betalintyget, och vad som gäller angående friskvårdsersättning. Observera att friskvårdsbidraget är personligt.


Vad är friskvårdsbidrag?

Hur funkar friskvårdsbidraget, hur mycket får man och vad får man göra? Friskvårdsbidraget är skattefritt upp till 5 000 kronor per år och kan användas av anställda till enklare motion och friskvård, som till exempel ett gymkort eller massage.

Vilken typ av aktivitet kan jag få friskvårdsbidrag för?

Det korta svaret är all typ av motion, till exempel; personlig träning, gym, simning, vattengympa, massage, Zumba och även äventyrsbad numera. Om du är osäker kan du enkelt söka i Skatteverkets tabell.

Hur snabbt får man friskvårdsbidraget?

De flesta arbetsgivare brukar betala ut friskvårdsbidraget någon månad efter att man lämnat in godkänt kvitto. Man behöver alltså inte vänta till slutet av året. Dock är det viktigt att hålla reda på sista datum för inlämning av kvitto så att man inte missar att nyttja innevarande års bidrag.

När måste jag skicka in mina friskvårdsutlägg?

Enligt Skatteverket så behöver din eventuella arbetsgivare dina friskvårdskvitton senast 31 oktober, för att säkerställa kvittohantering innan årets slut. Detta för att utbetalning av ersättning för friskvårdsutlägg ska ske under innevarande kalenderår, dvs senast på löneutbetalningen i december. Kolla gärna med din arbetsgivare helt enkelt.

Viktigt att notera att det inte gäller beställningar som sker genom friskvårdsportaler som Benify, Wellnet och ePassi, eftersom det då sker en debitering på friskvårdsbidraget direkt i samband med beställningen. Beställningar/köp som sker genom portaler kommer därmed fortsatt kunna ske till och med 31 december och samtidigt räknas in på innevarande års bidrag.

Jag har friskvårdsbidrag via jobbet. Kan jag använda det som betalning för mitt medlemskap?

Ja, du kan använda det som betalning. (Observera att administrationsavgift om 295 kronor tillkommer vid köp av träningsmedlemskap. På vissa av våra anläggningar behövs även entréarmband för inpassering, det innebär en engångskostnad om 150 kr. Dessa avgifter går ej att köpa på friskvård.)

Vi samarbetar med följande friskvårdsleverantörer

E-Passi: Logga in i E-passi-appen och registrera ditt köp på plats i anläggningen. Visa upp kvittot på din beställning i receptionen och personalen registrerar in din betalning med E-passi i samband med att köpet registreras i kassan.

Wellnet: Gör din beställning via Wellnets portal och hämta ut ditt inpasseringskort i receptionen. Ditt köp börjar gälla samma dag som du gör din beställning. 

Benify: Gör din beställning via Benifys portal och hämta ut ditt inpasseringskort i receptionen. Ditt köp börjar gälla samma dag som du gör din beställning. Klippkort mm kan köpas direkt i receptionen och du scannar in kvittot till Benify för att använda ditt friskvårdsbidrag. 

Edenred (Rikskuponger): Betala i receptionen med det kort som är kopplat till Edenred. 

Friskvårdskvitto

Om ditt företag inte är kopplat till något av ovanstående företag så kan du få ett kvitto på dina betalningar via autogiro via vår hemsida: