null

Marsutmaning | Stretch

Det sägs att det tar 6 veckor att skapa nya vanor. En månad har (som vi alla vet) bara 4 veckor men det är en god start för att göra stretching lika självklar som Flodis är gullig. Denna månad ska vi fokusera på att låta kroppen vakna på ett sunt sätt. Häng på!


För några år sedan hade vi inte kunnat ana att det första vi gör på morgonen är att kolla mobilen. En ovana som är lätt att få men desto svårare att bryta. Vi använder den ofta som väckarklocka vilket också bidrar till att mobilen blir det första vi rör på morgonen. Men där ska det stanna. Istället ska vi väcka kroppen med en enkel stretch. Tillåta oss att vakna med ro i kroppen innan dagen sätter igång. Vet inte hur ni känner men mindre skärmtid i år, visst håller ni med?

Upplägg morgonstretch

Varje morgon från och med 2/3 ska vi starta med stretch. Enkla övningar som vi gör i ett lugnt tempo utan någon som helst tanke på prestation. Känn efter vad din kropp orkar med och pressa inte för att gå djupare ner i en rörelse utan bara finn dig i den, precis som du är, där och då. 

Rörelser

Om du känner att du har lite extra energi, ta dig ut för  en rask promenad om så bara på 5 minuter. Den största utmaningen kanske ändå blir att inte kolla mobilen mer än för att stänga av väckarklockan men vi tror på er. Låt mars bli månaden då morgonstretchen blir en vana!

Hoppas ni har en fin vår <3