Bild på personal som står vid poolkanten och håller i ett pass för kvinnor som tränar i vattnet

Nytt år - nytt friskvårdsbidrag!

Passa på att köpa ett medlemskap, boka en simkurs eller börja 2024 med att unna dig en personlig tränare.


Friskvårdsbidrag är en fantastisk möjlighet för dig att dels testa något nytt, dels att få tillbaka lite pengar för den motion du utför. Medley är anslutna till Benify, Wellnet och Epassi.

Vad är friskvårdsbidrag?
Hur funkar friskvårdsbidraget, hur mycket får man och vad får man göra? Friskvårdsbidraget är skattefritt upp till 5 000 kronor per år och kan användas av anställda till enklare motion och friskvård, som till exempel ett gymkort eller massage.

Vilken typ av aktivitet kan jag få friskvårdsbidrag för?
Det korta svaret är all typ av motion, till exempel; personlig träning, gym, simning, vattengympa, Zumba och även äventyrsbad numera. Men om du är osäker kan du enkelt söka i skatteverkets tabell HÄR

Hur snabbt får man friskvårdsbidraget?
De flesta arbetsgivare brukar betala ut friskvårdsbidraget någon månad efter att man lämnat in godkänt kvitto. Man behöver alltså inte vänta till slutet av året. Dock är det viktigt att hålla reda på sista datum för inlämning av kvitto så att man inte missar att nyttja innevarande års bidrag.

När måste jag skicka in mina utlägg? 
Enligt skatteverket så behöver din eventuella arbetsgivare dina friskvårdskvitton senast 31 oktober, för att säkerställa kvittohantering innan årets slut. Detta för att utbetalning av ersättning för friskvårdsutlägg ska ske under innevarande kalenderår, dvs senast på löneutbetalningen i december.
Kolla gärna med din arbetsgivare helt enkelt.

Viktigt att notera att det INTE gäller beställningar som sker genom friskvårdsportaler som Benify, Wellnet och ePassi, eftersom det då sker en debitering på friskvårdsbidraget direkt i samband med beställningen. Beställningar/köp som sker genom portaler kommer därmed fortsatt kunna ske till och med 31 december och samtidigt räknas in på innevarande års bidrag.

Vi samarbetar med följande friskvårdsleverantörer: 

E-Passi: Logga in i E-passi appen och registrera ert köp på plats i anläggningen. Visa upp kvittot på er beställning i receptionen och personalen registrerar in er betalning med E-passi i samband med att köpet registreras i kassan.

Wellnet: Gör er beställning via Wellnets portal och hämta ut ert inpasseringskort i receptionen. Ditt köp börjar gälla samma dag som du gör din beställning. 

Benify: Gör er beställning via Benifys portal och hämta ut ert inpasseringskort i receptionen. Ditt köp börjar gälla samma dag som du gör din beställning. Klippkort m.m. kan köpas direkt i receptionen och ni scannar in kvittot till Benify för att använda ert friskvårdsbidrag. 

Edenred: (Rikskuponger) Betala i receptionen med det kortet som är är kopplat till Edenred. 

Om ditt företag inte är kopplat till något av ovanstående företag så kan du få ett kvitto på dina betalningar via autogiro via vår hemsida: