En grupp personer deltar i en gruppträning i en simbassäng inomhus ledda av en instruktör. I sina händer håller de en form av hantel som de lyfter upp i luften.

Träna i vatten – upplev fördelarna med vattenbaserad träning

Att sätta i gång med träning kan vara ett stort steg för många, men har du någonsin övervägt att vatten kan bli din bästa vän på resan mot god hälsa? På Medley erbjuder vi ett brett spektrum av vattenträning som är både skonsam och utmanande, passande för alla från ung till äldre, nybörjare till rutinerade simmare.


Vattenträning är en fantastisk form av motion som alla kan njuta av, oavsett ålder eller fysisk förmåga. Eftersom det är en skonsam träningsform är det också ett toppenalternativ för nybörjare eller de som återhämtar sig från skador, samtidigt som det tillhandahåller tillräckligt med motstånd för mer träningsvana att utmana sig själva.

Är simning bra träning?

De hälsomässiga fördelarna med att träna i vatten är omfattande. Vattnets naturliga motstånd ger inte bara en effektiv styrketräning utan minskar också belastningen på leder och ligament. Det gör träning i vatten särskilt fördelaktig för personer i alla åldrar och med olika fysiska förhållanden. Dessutom kan motion i vatten förbättra hjärt-kärlsystemet, öka flexibiliteten och minska stressnivåer.

Gruppträning i vatten

Vi har ett stort utbud av vattenpass där kroppen verkligen får jobba. Vill du läsa mer och boka dig på ett pass kolla här

Ett urval av våra vattenpass som utmanar både gällande styrka och kondition:

Varför ska man träna i vatten?

Både vattenträning och vattenlöpning är bra både utifrån en rehabiliteringssynvinkel, men också en väldigt bra träning oavsett om du är vältränad eller mer träningsovan. Träning i vatten passar egentligen alla, från rehab till elit. Genom att du arbetar med motståndet i vattnet, bestämmer du själv hur mycket du tar i och hur jobbigt det blir. Att kunna nyttja även vattnet för att få varierad träning är en fantastisk möjlighet och de flesta tycker också att det är en härlig upplevelse.