null

Dags att införa söndagsjoggen?

 Alla kanske inte älskar att springa. Men jag älskar faktiskt att springa. Särskilt i det där mitt alldeles egna tempo som gör det så njutbart, dvs när det inte är jobbigt utan bara härligt och jag bara kan springa och tänka på livet och titta på naturen. En mysjogg skulle man kunna säga, fastän det kanske är lite snabbare än en mysjogg i gemene mans ögon. Tänker att det är dags att införa söndagsjoggen, inte bara för att det är härligt att komma ut, utan för att det faktiskt också bidrar till att förbättra konditionen på lång sikt.


Det kanske är lite sent för nyårslöften men nyårslöften är väl ändå lite förlegade. Jag tänker att vi ska ge oss ett löfte till oss själva, för vår hälsas skull, och inte bara den fysiska utan även den mentala. Det är ju välkänt att rörelse bidrar till vår fysiska hälsa och idag nästan lika välkänt att det även bidrar till vår psykiska hälsa. Vi mår helt enkelt bättre på alla sätt och vis om vi rör på oss regelbundet.

Därför tänker jag att söndagsjoggen eller söndagsmilen är en bra grej att få in i sitt veckoschema, precis som att man går till jobbet regelbundet, kollar på den där serien när nya avsnitt kommer ut på onsdagarna, veckohandlar, har en regelbunden tid i tvättstugan, yoga på tisdagar, lunch med kompisarna på fredagar och så vidare.

Låt söndagsjoggen bli ditt myspass, där du kan springa bara för att det är kul och härligt, i ett tempo som låter dig njuta av naturen (eller för den delen av en serie om du springer på löpband och det passar dig bättre). Kan söndagsjoggen bli söndagsmilen i ditt alldeles egna mystempo? Ja, för mig i alla fall, så får det bli. Och sen när det blir varmare ute och snön smält, ja då kanske ditt mystempo ökat så att du får lust att mysa på ännu längre.  Vem vet, till sommaren kanske söndagsmilen är längre än en mil, eller så förblir den helt enkelt söndagsmilen för att de känns bra och lagom.

Rutiner är bra, så se söndagsjoggen som ett inbokat pass på gymmet eller ett möte på jobbet, då är möjligheten större att det verkligen blir av.

Ut och njut, nu kör vi!