null

Nyfiken på träningsresan?

Är du nyfiken på träningsresan och vad det innebär för dig som medlem? Vi har pratat om träningsresan med Elin Falkenlund, Träningsansvarig på Medley Lögarängsbadet, om hur det är att jobba med den tillsammans med alla härliga medlemmar.


Hur jobbar ni med träningsresan idag? 

- Vi ser till att alla nya medlemmar får information om träningsresan direkt vid tecknande av medlemskap samt att frågeformuläret om träningsresan fylls i direkt när man blir medlem. Vårt mål är att försöka få den första träffen inbokad inom 2 veckor så att medlemmen kommer igång så fort som möjligt.

Samma instruktör följer medlemmen genom hela träningsresan som bland annat innehåller träningsupplägg och upp till fyra instruktioner. Sedan erbjuds även workshops för de som kommit till nivå 4 eller de som är mer träningsvana.

- Vi pratar bland annat om träningsresan med våra medlemmar när vi är i gymmet och under gruppträningen, på så sätt har vi faktiskt fått flera som inte tidigare provat att träna i gymmet att bli intresserade.

Om jag är ny medlem, hur går det till rent praktiskt för mig att hoppa på träningsresan?

- I receptionen på din anläggning får du ett frågeformulär om träningsresan att fylla i, där kan du även boka in din första träff. Du kan hoppa på träningsresan när som helst, oavsett erfarenhet! 

Hur har responsen kring träningsresan varit från medlemmarna?

- Den har varit väldigt uppskattad, framförallt för de som är helt nya och inte har så mycket erfarenhet av träning sedan tidigare. De som börjat på nivå 1 och 2 har tyckt det varit väldigt lagom, inte för lätt och inte för svårt. 

Vad anser medlemmarna vara den största fördelen?

- Att få ett träningsprogram, då många inte riktigt vet vad de ska göra på gymmet och mest bara går och "rycker" i maskinerna utan någon plan. Med hjälp av träningsresan blir träningen mer strukturerad.

Har ni fått någon feedback från medlemmarna kring utvecklingspotential, önskemål?

- Ja lite mer fria vikter har önskats från dem som hamnat i en högre nivå.

Vad anser du och dina kollegor är de största fördelarna med träningsresan?

- Vi får en fin relation till medlemmarna, det blir mer personligt och de känner sig sedda och välkomna! Sedan skapar vi tillsammans med medlemmarna en ny och bättre träningsvana. Det behöver inte vara så komplicerat, det viktigaste är att få till rörelse och en ny vana som bidrar till en bättre hälsa. Dessutom får medlemmarna även en större trygghet i träningen när de erbjuds hjälp.

Stort tack till Elin Falkenlund Träningsansvarig på Medley Lögarängsbadet!