null

Kickstarta året - kom igång med träningen på ett hållbart sätt

Med hållbart menar vi långsiktigt, kanske målet ska vara att hålla i träningen det här året? En faktor för att träna hållbart är just att vara realistisk, utgå alltid från dina egna förutsättningar och mål. Tänk på att vi är olika och har olika mål; vissa vill gå ner i vikt, andra vill bygga muskler eller förbättra konditionen. Nu kör vi!


Vi är nog många som känner igen oss i viljan att kickstarta året som om vi vore en annan person. Det ska ätas nyttigt, mediteras, promeneras till jobbet, träna flera dagar i veckan, minska skärmtiden, börja läsa böcker, kanske även starta en ny hobby? Dock säger både erfarenhet och fakta att det bästa sättet att skapa en ny vana är att sätta rimliga mål.

Personliga och rimliga mål

Försök att hitta mål som är mätbara och specifika så är det också enklare att se om du uppnått dina mål. Utgå från dig själv och basera inte dina mål på vad alla andra gör. Målen ska vara personliga och rimliga. Det är vanligt att ha för höga ambitioner när man börjar, så sätt rimliga mål så att du får ihop det med vardagen. 

Som exempel, du kanske har som mål att träna tre gånger i veckan eller mer men tröttnar då det inte går att få ihop med allt annat som ska göras under en vecka med jobb, familj och aktiviteter. Då är det bättre att börja med en gång i veckan och sedan blir det en bonus om du hinner mer. När du kommit igång kan du sätta målet två gånger i veckan. Det är roligare att klara sina mål och se att man lyckas för att sedan höja dem allt eftersom.

En sak i taget

Det här med att kickstarta har vi nu brutit ner till en gång i veckan. Allt utöver det är bonus. Träna en gång i veckan i en månad och sen om du har möjlighet, öka. Till skillnad från 360° som vi pratade om innan med att bli en helt ny person så har vi nu börjat med EN sak. Träningen. Om du får till träningen brukar mycket annat falla på plats av sig själv. Att äta bättre, sova bättre osv. Det är din belöning utöver att du även blir starkare och smidigare.

Grattis till dig!