null

Gym för barn i alla åldrar

Gym för barn är något som Felix har erfarenhet av. Här berättar han hur han upplever det. Jag heter Felix och tänkte berätta lite om varför jag tränar på gym. Jag är 11 år och har tidigare provat massor av sporter; tennis, fotboll, slalom, klättring, boxning och jag tränade också friidrott i 5 år. Men jag tycker att gymträning passar mig bäst. Till gymmet kan jag åka när jag vill, hur ofta jag vill och jag behöver inte passa en viss tid. Det tycker jag är bra.


Träna på gym med barn

En period i livet när man lägger en grund för framtida fysik, sin hälsa och motionsvanor är under tidig ålder. Det är därför viktigt för barn att ständigt röra på sig. Felix svarar på frågor om hur han tränar. Det är lättsamt att träna på gym med barn.

Varför jag tränar på gym?
Jag vill bli stark och jag blir glad av att träna.

Hur ofta jag tränar?
Jag brukar träna 3 gånger i veckan.

Med vem jag brukar träna?
Oftast tränar jag med min mamma och bror och ibland med min pappa.

Vad jag brukar göra på gymmet?
Först springer jag i 10 minuter så att jag blir varm sen brukar vi göra lite styrkeövningar. Vi använder oftast olika styrkemaskiner, 6-8 stycken varje gång som vi gör 15x3 repetitioner på. Ibland gör vi även andra övningar så som slamball, boxhopp, hopprep, armgång och pull-ups.

Vad jag tycker är roligt?
Jag tycker att träna styrka är roligt för det känns verkligen i kroppen efter och man blir glad. Sen är det kul att känna att man blir starkare för varje gång och orkar mer.

Vad jag tycker är jobbigt?
Det mesta blir jobbigt efter ett tag men efteråt känns det skönt i kroppen.

Vad jag skulle vilja testa på gymmet som jag inte testat än?
Jag skulle vilja lära mig att lyfta skivstång och kanske testa ett gruppträningspass med instruktör. Men först ska jag bli lite starkare.

Mina tips till andra i min ålder
Testa - det är roligt för man kan göra så många olika saker; springa, cykla, ro, köra stakmaskin och styrkemaskiner. Om man inte vet vad eller hur man ska träna så kan man alltid fråga någon som jobbar i gymmet eller be om en gyminstruktion så det blir lättare att komma igång.

Lycka till och försök att hitta ditt sätt om hur du ska träna på gym med barn!