Ljungsbro fritidscenter
Spara som favorit Sparad som favorit

Ljungsbro fritidscenter

På Ljungsbro fritidscenter har vi både gym, gruppträning och bad. Du kan också bubbla i vår sköna bubbelpool med fin utsikt, eller göra ett besök på vår härliga relaxavdelning. För barnen har vi simskola, badkalas och andra roliga aktiviteter. Kanske är du sugen på att lära dig crawla? Vi löser det - här har vi populära crawlkurser för alla nivåer!
Blir du sugen på något att äta har vi ett litet café. Du kan också ta med dig matsäck. Du behöver ett hänglås till omklädningsskåpen och en tiokrona till värdeskåpen. Parkering finns utanför, och från bussen har du cirka 10 minuters promenad.

Vi har även konferenslokal, vandrarhem, ishall och en vedeldad bastukåta.

Telefon 010-410 72 30
Facebook
Adress

Hanorpsvägen, 590 74 Ljungsbro

Visa på karta

Öppettider idag

Reception

08:00 - 18:00

IMORGON

06:30 - 12:00

16:30 - 22:00

Varmt välkomna!

Alla öppettider

Kort information

 • Vattentemperatur 30 °C
 • Bassänger 3 st
 • Café Ja
 • Parkering Ja
 • Gym Ja
 • Bastu Ja
 • Tillgänglighet Ja
 • Relax Ja

Utbud Ljungsbro fritidscenter

Bada & simma

Bada & simma

Bassänger

Vi har en 25-metersbassäng med 7 banor, hoppbassäng med 2 svikter, barnbassäng och bubbelpool. 

Vår 25-metersbassäng håller av simförbundet uppställda mått. Under våra öppettider finns alltid banor tillgängliga för motionssimning - med undantag för onsdagar kl 10.00-11.00 då vi har vattenträning i hela 25-metersbassängen. I bassängerna är det ca 30ºC.

Detaljerat bassängschema hittar du här

Barn under 12 år måste, oavsett simkunnighet, alltid ha sällskap av ombytt, simkunnig betalande vuxen. 

Läs mer under Viktig information.

Klassisk afton

På fredagar kl 17.00-19.30 bjuder vi in till en lugn kväll i simhallen. Simma till rogivande musik och levande ljus utan hopp och lek. Bästa sättet att inleda helgen?

Simskola

Simskola

Minisim

Vi vill dela med oss av glädjen och tryggheten i att kunna simma och ha kul i vatten! Medley minisim/simskola ger ditt barn grunderna till detta och till fortsatt simglädje senare i livet. 

Minisim är för barn cirka 1-5 år. Inga förkunskaper krävs, och en vuxen med i vattnet ingår i kursavgiften.

Gratis bad

Alla barn i simskola får bada gratis på alla Medley-anläggningar under hela simskoleperioden.

Läs mer om minisim

Simskola

Vi vill dela med oss av glädjen och tryggheten i att kunna simma och ha kul i vatten! Medleys simskola ger ditt barn grunderna till detta och till fortsatt simglädje senare i livet.

Efterhand kan ditt barn ta olika simmärken. Vilka märken han/hon tagit kan du bocka av på våra fina simmärkeskort! Hämta ditt kort i receptionen.

Gratis bad

Alla barn i simskola får bada gratis på alla Medley-anläggningar under hela simskoleperioden.

Läs mer om vår simskola

SwimFun Crawlteknik

För dig som är lite äldre och redan kan simma en del har vi kursen SwimFun Crawlteknik. Efter kursen känner du till de tekniska grunderna för crawl (position, armtag, benspark, andning). Målet är att du ska kunna simma minst 25 crawl med andning. Med rätt teknik är det lätt att träna upp uthålligheten i simningen. 

Vi provar också på att göra proffsiga voltvändningar och startdyk från pall eller kant. Visst låter det kul?

Bada gratis

Alla deltagare i våra SwimFunkurser får bada gratis på alla Medley under kursen!

Läs mer om SwimFun

Crawlkurs

Crawlkurs

Crawlkurser

Att crawla är roligt och dessutom effektiv träning! Alla våra crawlkurser är Vansbrocertifierade, vilket innebär att kursens upplägg och innehåll är godkänt av Vansbrosimningen. 

Läs mer om våra crawlkurser

Personlig träning

Nå dina mål lättare. Med en PT kommer du garanterat att få ny inspiration i din träning. Detta genom att testa nya och varierande övningar som tar dig mot ditt mål, och du får den där extra pushen som kommer ta din träning till nya höjder!

Läs mer om personlig träning hos Medley

Gruppträning

Hos oss hittar du gruppträningspass för alla intressen och behov. Dessutom kan du gå på vattenträning - lika effektivt som träning på land och skonsammare mot muskler och leder. Våra inspirerande instruktörer leder pass för både otränade och vältränade.

Alla pass är 55 min förutom vattenpassen som är 45 min om inget annat anges.

Veckans schema

Gym

På Ljungsbro fritidscenter ligger vårt fräscha gym i direkt anslutning till simhallen. Vi har lättanvända maskiner från Technogym som passar alla målgrupper oavsett om du tränat mycket eller är nybörjare. Det finns även en del fria vikter för de som föredrar det.

Åldersgräns för att träna i vårt gym är från det år du fyller 16.

I vårt gym används rena inneskor, ta även med vattenflaska och handduk.

Familjeträning

Vi ser gärna fler barn i gymmet. Vi tror på att skapa bra träningsvanor redan i tidig ålder. Därför kan du låta din 10-åring följa med nästa gång du ska träna. Familjeträningen gäller under vissa tider i veckan och ni behöver gå igenom en gyminstruktion innan. Instruktionen är gratis och kommer att göra din träning både effektivare och roligare. Sedan kan ni tävla om vem som är starkast.

Vi har även en del gruppträningspass som passar för barn från 10 år. Prata med oss i receptionen!

Tider för familjeträning i gymmet

Onsdagar 14.00-18.00 & söndagar 8.00-12.00

Badkalas

Badkalas

Plask, stänk, stim och skratt. Bjud in kompisarna till ett blött och störtkul badkalas i en simhall där ni är alldeles för er själva. Badkalas är enkelt för dig som förälder och ett äventyr för barnen och deras gäster. Allt du behöver göra är att boka via länken nedan och skicka ut inbjudan.

Ladda ner vår fina kalasinbjudan här

Har ni en actionkamera så ta gärna den eller en undervattenskamera så kan ni föreviga kalaset med häftiga bilder. Lägg gärna upp på sociala medier och tagga med #medleysverige, #ljungsbrofritidscenter och #flodis.

I priset ingår ingår en simhall för er själva i två timmar, ta gärna med egen fikakorg om ni behöver fylla på energin. Personalen visar er till rätta när ni kommer, sedan kalasar ni själva.

För allas säkerhet så får ej glas eller porslin tas med in i simhallen, däremot går det bra med plast/pappersartiklar.

Boka ditt kalas här

Relax

Relax

Välkommen till vår relaxavdelning för en stunds lugn och ro. Efter avslutat träningspass, en lång arbetsdag eller som mjukstart på helgen är en stund i denna avstressande miljö en ljuvlig avkoppling för kropp & själ. Njut av bubbelbad, bastu eller massage.

Utanför ordinarie öppettid går det även bra att hyra relaxavdelningen med tillhörande omklädningsrum.

Bokning

Boka på telefonnummer 013-20 68 25.

I relaxavdelningen är barn under 12 år välkomna i badande målsmans sällskap. Efter kl 18.00 gäller det även för barn under 16 år. I vår vedeldade bastu är åldersgränsen 16 år, även i målsmans sällskap.

I relaxavdelningen måste badkläder alltid användas vid bastubad och dusch.

Bastukåta

Vintertid kan du inleda helgen med en skön och avkopplande stund i vår vedeldade bastukåta. Fredagar kl. 17.00-19.30 eldar vi upp den varm och go. Obs! 16-årsgräns.

Klassisk massage

Varför inte unna dig en välgörande massagebehandling? Det förebygger skador, hjälper till vid rehab och lindrar stelhet och värk. Och så är det ju förbaskat skönt.

Med olika handgrepp bearbetar massören musklerna utifrån dina specifika behov. Massagen hjälper till att lösa upp spänningar i hela kroppen och du får en behaglig och skön avslappning. Genom massagen ökar också blodgenomströmningen i musklerna och ämnesomsättningen stimuleras. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Information och bokning

Telefonnummer 013-20 68 25.

Ishall

Ishall

Välkomna till Ljungsbro ishall som ligger i direkt anslutning till bad, gym, solarier och en relaxavdelning.

För alla ishockey- och skridskointresserade erbjuder Ljungsbro fritidscenter förutom bad och vandrarhem även en fullt utrustad ishall. Ljungsbro ishall är en tre-väggars hall. Ena långsidan är öppen.

Ljungsbro ishall drivs av Medley på uppdrag av Linköpings kommun och är öppen under vintersäsongen.

Allmänhetens åkning

Den avgränsade zonen är avsedd för våra yngre besökare. Inget spel med klubba och puck. Vi ber er respektera detta.

Här hittar du tider för ishallen

"Vita" tider i schemat är lediga för allmänheten. Observera att isvård och bokningar kan ske med kort varsel på dessa tider. 

Bokning av istider

Ring oss på tel 013-20 77 84.

Hockey

Är du intresserad av att spela hockey? Kontakta LHC som nyttjar Ljungsbro ishall.

Vandrarhem

Vandrarhem

Ljungsbro vandrarhem är ett modernt, vänligt och prisvärt boende utanför Linköping.

Här bor du bekvämt och billigt med tillgång till många aktiviteter. Vandrarhemmet har en god standard och är känt för sin kringservice. Vandrarhemmet ingår i Ljungsbro fritidscenter med sim- och ishall, gym och relaxavdelning i lugn och avspänd miljö.

Vårt moderna vandrarhem erbjuder 90 bäddar. Det finns 7 lägenheter med 4 rum samt bra möjlighet till självhushåll. TV finns i varje lägenhet och WC i varje rum.

Du bor ca 900 meter från det mesta du kan behöva så som kassaservice, apotek, bensinstation mm. 5 km från oss har Vreta kloster golfkubb sin välskötta anläggning.

Ljungsbro vandrarhem, endast 8 km från E4:an, 15 km nordväst om Linköping, 3,5 km från Bergs slussar.

Rummen

Hos oss bor ni i 2- eller 4-bäddsrum med egen toalett till varje rum. Pentry, dusch och TV finns i varje lägenhet. Vi har 7 lägenheter med 28 rum samt storkök med matsal.

Priser
2-bäddsrum  550 kr
Enkelrum  350 kr
Familjerum – 2 vuxna och 2 barn 550 kr
3 personer i 4-bäddsrum 600 kr
4 personer i 4-bäddsrum 800 kr
Grupp Begär offert
Frukost vuxen 65 kr
Frukost ungdom 50 kr
Sänglinne  70 kr

Öppet

Vandrarhemmet håller öppet året runt. Receptionen är under maj-aug öppen dagligen kl 8.00-10.30 samt kl 16.30-20.30. Övrig tid gäller simhallens öppettider.

Gym och bad

Som gäst på vårt vandrahem gäller fritt inträde till gym och bad i Ljungsbro simhall.

Tänk på

 • Vandrarhemmets reception finner du i simhallen.
 • Rummen ska lämnas städade senast kl 10.30 på avresedagen.   
 • Ostädade rum debiteras 250 kr.   
 • Djur är endast tillåtna i särskilda rum, säg till vid bokning.   
 • Rökning är ej tillåtet inomhus.   
 • Det åligger dig som gäst att respektera övriga gäster.

 

← Tillbaka

Priser

Engångsentré

Med reservation för ev fel och ändringar.

  • Besökare
  • Bad
  • Träning inkl bad
  • Vuxen
  • 60 kr
  • 100 kr
  • Barn/ungdom (7-17 år)
  • 30 kr
  • -
  • Pensionär
  • 40 kr
  • 80 kr
  • Student
  • 40 kr
  • 80 kr
  • Familj (2 vux + 3 barn)
  • 140 kr
  • -

Klippkort

Med reservation för ev fel och ändringar. Klippkort gäller ett år från inköp.

  • Besökare
  • Bad
  • Träning inkl bad
  • Vuxen 12
  • 600 kr/12 ggr
  • 900 kr/10 ggr
  • Barn (7-17 år)
  • 300 kr/12 ggr
  • -
  • Pensionär
  • 400 kr/12 ggr
  • 720 kr/10 ggr
  • Student
  • 400 kr/12 ggr
  • 720 kr/10 ggr
  • FaR
  • -
  • 599 kr/10 ggr

Medlemskap

Träning Ljungsbro Alltid

350 kr/mån (Årskort 4200 kr)
 • Gym, gruppträning och bad
 • Ljungsbro fritidscenter
 • Alla dagar, alla tider
 • Köp till barnkort (pris/barn t.o.m. 15 år): 100 kr/mån
 • 12 månaders bindningstid (1 mån uppsägningstid)

Träning Ljungsbro vard. före kl 15

290 kr/mån (Årskort 3480 kr)
 • Gym, gruppträning & bad
 • Ljungsbro fritidscenter
 • Vardagar före kl 15
 • 12 månaders bindningstid (1 mån uppsägningstid)

Flex Träning Ljungsbro Alltid

435 kr/mån (Årskort 0 kr)
 • Gym, gruppträning och bad
 • Ljungsbro fritidscenter
 • Alla dagar, alla tider
 • Ingen bindningstid (1 mån uppsägningstid)

Flex Ljungsbro vard. före kl 15

360 kr/mån (Årskort 0 kr)
 • Gym, gruppträning och bad
 • Ljungsbro fritidscenter
 • Vardagar före kl 15
 • Ingen bindningstid (1 mån uppsägningstid)

Bad Ljungsbro Alltid

190 kr/mån (Årskort 2280 kr)
 • Bad och motionssimning
 • Ljungsbro fritidscenter
 • Alla dagar, alla tider
 • 12 månaders bindningstid (1 mån uppsägningstid)

Träning Östgöta Alltid

405 kr/mån (Årskort 4860 kr)
 • Gym, gruppträning och bad
 • Alla Medley i Östergötland (4 st)
 • Alla dagar, alla tider
 • Köp till barnkort (pris/barn t.o.m. 15 år): 120 kr/mån (årskort 1440 kr)
 • 12 månaders bindningstid (1 mån uppsägningstid)

Flex Träning Östgöta Alltid

515 kr/mån (Årskort 0 kr)
 • Gym, gruppträning och bad
 • Alla anläggningar i Östergötland (4 st)
 • Alla dagar, alla tider
 • Ingen bindningstid (1 mån uppsägningstid)

Träning Sverige Alltid

510 kr/mån (Årskort 6120 kr)
 • Gym, gruppträning och bad
 • Alla Medley i hela Sverige
 • Alla dagar, alla tider
 • Köp barnkort (pris/barn t.o.m. 15 år): 150 kr/mån
 • 12 månaders bindningstid (1 mån uppsägningstid)

Med reservation för ev fel och ändringar.

Med vårt medlemskap Flex har du ingen bindningstid. En månads uppsägningstid. 

Studenter och pensionärer har alltid 15% rabatt på ordinarie träningsmedlemskapspriser. Gäller ej badmedlemskap. Se villkor här.

Medlemspriserna per månad avser autogirobetalning med 12 månaders bindningstid (förutom Flex-medlemskapet). Alla medlemskap har en månads uppsägningstid (ej samma som bindningstid) och bör sägas upp skriftligen, t ex genom e-post till kundservice@medley.se 

Avvikelser kan förekomma. 

← Tillbaka
  • Måndag Imorgon
  • Tisdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lördag
  • Söndag Idag
  • Reception
  • 06:30 - 12:00 16:30 - 22:00
  • 08:00 - 21:00
  • 08:00 - 21:00
  • 08:00 - 21:00
  • 08:00 - 21:00
  • 08:00 - 15:00
  • 08:00 - 18:00
  • Simhall
  • 06:30 - 11:30
  • 08:00 - 19:30
  • 08:00 - 19:30
  • 08:00 - 19:30
  • 08:00 - 19:30
  • 10:00 - 14:30
  • 10:00 - 14:30
  • Gym
  • 06:30 - 12:00 16:30 - 22:00
  • 08:00 - 21:00
  • 08:00 - 21:00
  • 08:00 - 21:00
  • 08:00 - 21:00
  • 08:00 - 15:00
  • 08:00 - 18:00

Reception

 • Måndag Imorgon 06:30 – 12:00 16:30 – 22:00
 • Tisdag 08:00 – 21:00
 • Onsdag 08:00 – 21:00
 • Torsdag 08:00 – 21:00
 • Fredag 08:00 – 21:00
 • Lördag 08:00 – 15:00
 • Söndag Idag 08:00 – 18:00

Simhall

 • Måndag Imorgon 06:30 – 11:30
 • Tisdag 08:00 – 19:30
 • Onsdag 08:00 – 19:30
 • Torsdag 08:00 – 19:30
 • Fredag 08:00 – 19:30
 • Lördag 10:00 – 14:30
 • Söndag Idag 10:00 – 14:30

Gym

 • Måndag Imorgon 06:30 – 12:00 16:30 – 22:00
 • Tisdag 08:00 – 21:00
 • Onsdag 08:00 – 21:00
 • Torsdag 08:00 – 21:00
 • Fredag 08:00 – 21:00
 • Lördag 08:00 – 15:00
 • Söndag Idag 08:00 – 18:00

Information

Simhall

Fredagar endast motionssim kl 17.00-19.30.

Bassängschema

Avvikelser från ordinarie öppettider

Reception

2018-04-30 Valborg: Öppet 06:30 - 12:00, 16:30 - 20:30

2018-05-01 1 maj: Öppet 08:00 - 20:30

2018-05-10 Kristi himmelsfärds dag: Öppet 08:00 - 20:30

Simhall

2018-04-30 Valborg: Öppet 06:30 - 11:30

2018-05-01 1 maj: Öppet 10:00 - 14:30

2018-05-10 Kristi himmelfärds dag: Öppet 10:00 - 14:30

Gym

2018-04-30 Valborg: Öppet 06:30 - 12:00, 16:30 - 20:30

2018-05-01 1 maj: Öppet 08:00 - 20:30

2018-05-10 Kristi himmelsfärds dag: Öppet 08:00 - 20:30

← Tillbaka

Vandrarhem

Ljungsbro vandrarhem är ett modernt, vänligt och prisvärt boende utanför Linköping.

Här bor du bekvämt och billigt med tillgång till många aktiviteter. Vandrarhemmet har en god standard och är känt för sin kringservice. Vandrarhemmet ingår i Ljungsbro fritidscenter med sim- och ishall, gym och relaxavdelning i lugn och avspänd miljö.

Vårt moderna vandrarhem erbjuder 90 bäddar. Det finns 7 lägenheter med 4 rum samt bra möjlighet till självhushåll. TV finns i varje lägenhet och WC i varje rum.

Du bor ca 900 meter från det mesta du kan behöva så som kassaservice, apotek, bensinstation mm. 5 km från oss har Vreta kloster golfkubb sin välskötta anläggning.

Ljungsbro vandrarhem, endast 8 km från E4:an, 15 km nordväst om Linköping, 3,5 km från Bergs slussar.

Rummen

Hos oss bor ni i 2- eller 4-bäddsrum med egen toalett till varje rum. Pentry, dusch och TV finns i varje lägenhet. Vi har 7 lägenheter med 28 rum samt storkök med matsal.

Priser

2-bäddsrum 550 kr
Enkelrum 350 kr
Familjerum – 2 vuxna och 2 barn 550 kr
3 personer i 4-bäddsrum 600 kr
4 personer i 4-bäddsrum 800 kr
Grupp Begär offert
Frukost vuxen 65 kr
Frukost ungdom 50 kr
Sänglinne 70 kr


Öppet

Vandrarhemmet håller öppet året runt. Receptionen är under maj-aug öppen dagligen kl 8.00-10.30 samt kl 16.30-20.30. Övrig tid gäller simhallens öppettider.

Gym och bad

Som gäst på vårt vandrahem gäller fritt inträde till gym och bad i Ljungsbro simhall.

Tänk på

 • Vandrarhemmets reception finner du i simhallen.
 • Rummen ska lämnas städade senast kl 10.30 på avresedagen.
 • Ostädade rum debiteras 250 kr.
 • Djur är endast tillåtna i särskilda rum, säg till vid bokning.
 • Rökning är ej tillåtet inomhus.
 • Det åligger dig som gäst att respektera övriga gäster.