Vattenträning på Medley

Att träna i vatten är skönt, roligt och dessutom en skonsam träningsform. Vi har flera gruppträningspass i vatten som passar alla åldrar och oavsett tidigare träningserfarenhet. Vattenträning är funktionell träning och finns i flera olika former, med fokus på såväl rörlighet som kondition och styrka. Hos oss finns till exempel vattengympa, vattenlöpning, intervallträning och stationsträning i vatten, dans i vatten och vattenträning-rörlighet som körs i varmt vatten. Träning i vatten är en effektiv motionsform på grund av det motstånd som vattnet ger. Vill du att det ska bli tuffare är det bara att arbeta snabbare och ännu mer mot vattenmotståndet.

Hitta något som passar dig

 

Träning i vatten

Träning på land kan vara tufft för många av flera olika anledningar. Att träna i vatten är en skonsam och allsidig träningsform för leder, skelett, muskler och senor. Det kan till exempel vara skönt för dig som har ont eller har skadat dig. Träning i vatten fungerar således även utmärkt som rehab för dig som vill komma igång efter en skada till exempel. Vattenträning är också en bra träningsform för dig som är gravid. Och ett utmärkt komplement om du kör högintensiv träning. Ett pass i veckan ger leder och muskler avlastning, men är fortfarande tuff träning om du gör övningarna snabbare eller större.

Att komplettera din vanliga träning med träning i vatten är något vi varmt rekommenderar.

Vattengympa

Vattengympa eller vattenträning innebär mjuka rörelser för hela kroppen där du använder vattnet som motstånd. Det innebär att något som kan kännas som en enkel rörelse på land blir lite tuffare i vattnet. Och du kan själv genom dina kroppsrörelser påverka hur ansträngande det är. Börja lugnt och öka på utefter hur det känns just för dig och just i dag. Som alltid är det viktigt att anpassa träningen utifrån dagsformen och känslan i kroppen.

Hos oss på Medley finns allt från vattengympa och vattenlöpning till vattenträning-rörlighet, aqua-zumba, aqua athletic och stationsträning. Börja till exempel med vanlig hederlig vattenträning för att sedan prova dig igenom våra olika vattenpass för att se vad just du tycker är roligast. Utbudet av vattenträningspass varierar från anläggning till anläggning. Ofta finns det flera olika vattenpass att välja på varje vecka.

Har du några frågor eller synpunkter kring vår vattenträning så är du välkommen att prata med oss i receptionen, vi tar också gärna emot önskemål och tips. Vi finns här för dig och vill att din träning ska bli så bra som den bara kan.

Välj din anläggning för att se vilka typ av träning i vatten som finns just där du bor.

Vattenträning är helt enkelt en bra variation till träning på land. Vill du testa på att träna i vatten själv först så tipsar vi om några bra vattenövningar här, https://www.medley.se/blogg/tips-pa-ovningar-att-gora-i-vatten

Träning i vatten är helt enkelt något för alla - prova gärna så får du se om det passar dig!