Boka simskola

Glädjen och tryggheten i att kunna simma är viktigt för barns självförtroende. Och det bästa stället att börja är vår simskola.

Genom lek och roliga övningar tränar vi upp vattenvanan så att barnet känner sig tryggt och bekvämt i vattnet, för att därefter lära sig simma. Medleys erfarna och välutbildade siminstruktörer hjälper barnen att känna sig säkra i vatten, samtidigt som de har roligt. Simlärarna är alltid med barnen i vattnet (med undantag för större bassänger där de ibland är på kanten för att få bättre översikt).

Tänk på att barn utvecklas i väldigt olika takt. Vissa barn känner sig direkt hemma i vattnet, andra behöver mer tid att vänja sig. Därför är det omöjligt att säga hur många lektioner ett barn behöver för att lära sig simma. Det ska absolut inte ses som ett misslyckande om ditt barn behöver några fler lektioner – det är just träningen och att leka i vattnet som gör att barnet plötsligt fattar grejen. Precis som att du måste lära dig gå innan du kan springa måste du lära dig att plaska innan du kan simma. Enkelt ju.

Gratis bad under simskoleperioden

Alla barn i simskola får bada gratis tillsammans med betalande vuxen på alla Medley-anläggningar under hela simskoleperioden! Läge för lite extra träning kanske?

Fler simkurser på Medley

Vi erbjuder också crawlkurser och swimfun. För de yngre barnen finns babysimskola och minism. Behöver du hjälp för att hitta rätt simskola till ditt barn? Vi guidar dig genom de olika simskolestegen och förkunskapskraven här

Observera att på följande anläggningar bedrivs simskolan av den lokala simklubben och inte av Medley: Tibblebadet i Täby, Vilundabadet i Upplands Väsby, Sollentuna simhall samt Centralbadet i Norrköping.

Simskola Fokus vattenvana

 • Ålder: Inga förkunskaper. Från 5 år, förälder med i vattnet vid behov.
 • Målsättning: Få en god vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet - vilket är förkunskapskravet för simskola steg 1. Genom tryggheten med förälder i vattnet påbörjas också grunderna i rygg/bröstsim.

Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt och isvett.

Simskola Steg 1

 • Ålder: Från ca 5 år, utan vuxen med i vattnet.
 • Förkunskaper: Vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet.
 • Målsättning: Få en ökad vattenvana, kunna grunderna i bröst- och ryggsim samt kunna flyta på mage och rygg utan flythjälp.

Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.

Simskola Steg 2

 • Förkunskaper: God vattenvana, kunna grunderna i bröst- och ryggsim samt kunna flyta på mage och rygg utan flythjälp.
 • Målsättning: Kunna simma 10 m bröstsim med korrekta arm- och bentag med huvudet över vattnet och 10 m ryggsim utan flythjälp.

Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.

Simskola Steg 3

 • Förkunskaper: Kunna simma 10 m bröstsim med korrekta arm- och bentag med huvudet över vattnet och 10 m ryggsim utan flythjälp.
 • Målsättning: Kunna simma 25 m bröstsim och 25 m ryggsim. En lektion ägnas åt vattenlivräddning, kasta livboj, förlängda armen och att simma med flytväst.

Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.

Simskola från 7 år

 • Förkunskaper: Inga.
 • Målsättning: Kunna simma bröstsim och ryggsim med korrekta arm- och bentag, båda simsätten utan flythjälp.

Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.