Minisimskola

Att utforska vattnet tillsammans med sitt barn i Minisimskola är en rolig och lärorik upplevelse.

Vi tränar på att flyta, att hålla andan och att få självförtroendet att själv ta sig fram i vattnet. Vi vill ge ditt barn en god vattenvana och arbetar hela tiden med säkerhet och självräddningsövningar. I och med att ditt barn får en ökad trygghet klarar de sig bättre om de skulle råka trilla i vattnet av misstag.

För att börja i Minisimskola behöver du inte kunna något sedan tidigare. Våra duktiga och välutbildade simlärare anpassar övningarna efter varje barns erfarenhet, vattenvana och fysiska förutsättningar. Du som förälder är med och badar tillsammans med barnet. Minisimskola finns för barn mellan 1 och 5 år.

Gratis bad under simskoleperioden

Alla barn i simskola får bada gratis tillsammans med betalande vuxen på alla Medley-anläggningar under hela simskoleperioden!

Fler simkurser på Medley

För de yngre barnen, från 3-11 månader erbjuder vi Babysimskola. För de lite äldre barnen finns simskola och swimfun, vi har även crawlkurser.

Behöver du hjälp för att hitta rätt simskola till ditt barn? Vi guidar dig genom de olika simskolestegen och förkunskapskraven här

Observera att på följande anläggningar bedrivs simskolan av den lokala simklubben och inte av Medley: Vilundabadet i Upplands Väsby, Sollentuna simhall samt Centralbadet i Norrköping.

Minisimskola 1-2 år

  • Målsättning: Öva upp vattenvanan och träna på att självständigt kunna ta sig fram i vattnet.

Minisimskola 2-3 år

  • Målsättning: Att genom lek träna på olika simövningar som främjar barnets vilja att ta sig fram i vattnet. En viktig del i kursen är att träna på att komma ner i vattnet från kanten, vända tillbaka och klättra upp igen.

Minisimskola 3-4 år

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper, en vuxen med i vattnet.
  • Målsättning: Att genom lek träna upp vattenvanan. Stort fokus på vattensäkerhet, glid- och flytövningar.

Minisimskola 4-5 år

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper.
  • Målsättning: Att förbereda barnet för simskola där barnet själv ska kunna ta till sig instruktioner från simläraren. Genom lek introduceras arm- och bentag. Vi arbetar mot att barnet ska klara sig utan vuxen i vattnet.

Mål: Uppnå vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet - vilket är förkunskapskravet för simskola steg 1.