Turkosen har stängt

Stort tack till alla som badat och tränat hos oss under denna tid!
En ny driftleverantör tar över 1 juli 2018.

X
Turkosen
Spara som favorit Sparad som favorit
Spara centret som favorit genom att klicka på ovanstående länk X
Turkosen har stängt

Stort tack till alla som badat och tränat hos oss under denna tid!
En ny driftleverantör tar över 1 juli 2018.

X

Turkosen

Turkosen är en mysig anläggning i en ljus och avslappnad miljö. Här har vi enbart schemalagd och förbokade verksamheter.
Medleys träningskort gäller ej på vårt center.

Vi har aktiviteter för alla faser i livet. Från gravidvattenträning och babysim/simskola till flera olika yogakurser och kurser i mindfulness och QiGong. Självklart har vi också vattenträning. Här finns två separata omklädningsrum och bastu.
Du kan också hyra vår relaxavdelning för dig och dina vänner eller kollegor!

Obs! Ta med lås till barnvagnen, då de måste stå utanför lokalen eftersom vi inte har någon förvaring inomhus.

Telefon 010-410 72 28
Facebook
Adress

Hannebergsgatan 41, 17168 Solna

Visa på karta

Öppettider idag

Endast schemalagda aktiviteter

Receptionen är bemannad i anslutning till kursverksamheten.

Varmt välkomna!

Kort information

 • Vattentemperatur 33 °C
 • Bassänger 1 st
 • Parkering Ja
 • Bastu Ja
 • Tillgänglighet Ja

Utbud Turkosen

Bada

Bada

Öppet bad

Flera gånger i veckan kan du och ditt barn komma och bada i vår varma bassäng som är 33 grader varm. Platserna är begränsade och du behöver boka i förväg. Ibland har vi tider enbart för vuxna. 

Klicka på Kurs-fliken för att boka Öppet bad. 

Simskola

Simskola

Simskola

Vi vill dela med oss av glädjen och tryggheten i att kunna simma och ha kul i vatten! Medley simskola ger ditt barn grunderna till detta och till fortsatt simglädje senare i livet. 

Vi erbjuder både traditionell simskola och privatlektioner.

Efterhand kan ditt barn ta olika simmärken. Vilka märken han/hon tagit kan du bocka av på våra fina simmärkeskort! Hämta ditt kort i receptionen. 

Gratis bad

Alla deltagare får gratis bad på Medleys anläggningar under hela kursen! Detta gäller dock ej på Turkosen då vi enbart har förlagd kursverksamhet.

Läs mer om vår simskola

Återbad

Om du missar något badtillfälle på babysimkursen så går det bra att bada igen på våra återbadstider. Försök att bada igen missade tillfällen så fort som möjligt. Du kan inte spara missade tillfällen till nästa kursomgång. Syskon kan tyvärr inte bada på återbaden men får gärna följa med och titta. Återbad gäller enbart babysim samt minisim 1-4 år.

Du anmäler dig till turkosen@medley.se eller i receptionen. Anmälan måste göras före kl 12.00 dagen innan valt återbad. När anmälan är gjord får du en bekräftelse om platstillgång. Ej avbokat återbad räknas som förbrukat återbadstillfälle. 

Tider för återbad 

 • Tisdag 14.00 (samtliga steg)
 • Tisdag 16.00 (endast minisim)
 • Torsdag 11.30 (samtliga steg)
 • Fredag 09.30 (samtliga steg)

Vänligen notera att om du inte lämnar återbud till turkosen@medley.se för ett bokat återbad senast samma dag förbrukas återbadstillfället.

Badkalas

Badkalas

Badkalas

Vi har märkt att barn älskar både bad och kalas. Så varför inte göra båda samtidigt? Glass, ballonger, mat, dukning, alla vattenleksaker, städning - det mesta ingår. Och det blir garanterat bra hålligång!

Detta ingår i vårt kalaspaket

Efter ombyte och dusch har ni möjlighet att bada, plaska och leka alldeles för er själva i vår fina bassäng. I alla våra barnkalas ingår korv med bröd, glasstårta och saft. Ditt kalasbord står uppdukat i simhallen med färgglada tallrikar, muggar och serpentiner.

Tid & dag

Lördagar kl 15.00-17.00

Pris

3000 kr (upp till 15 barn)

Mat

Smarrig mat serveras kl 16.00 inne i poolrummet. 

Bra att veta om badkalas på Turkosen

På kalaset har vi ett maxantal på 15 barn. Dukning och mat gäller enbart barnen. Av säkerhetsskäl vill vi ha med minst en ombytt vuxen per var femte barn. 6-10 barn behöver ha minst två ombytta vuxna, 11-15 barn behöver ha minst tre ombytta vuxna. Med ombytt menar vi att badkläder ska vara på.

Kom ihåg att ni behöver hänglås till skåpen i omklädningsrummet. 

Du som är värd för kalaset behöver komma lite tidigare än dina gäster.

Alla kalasbarn duschar och tvättar sig utan badkläder innan bassängbad. 
Därefter är det fritt fram i simhallen. 

När maten kommer ropar vi upp alla barn till det kalasigt uppdukade bordet, där vi serverar korv med bröd och Medleys populära kalastårta!

Efter maten är det fortsatt bad eller en värmande stund i bastun för den som är sugen.

Ladda gärna ner vår fina kalasinbjudan här

Välkomna till Turkosens härliga badkalas!

Boka via e-post turkosen@medley.se

Babysim

Babysim

Återbad

Om du missar något badtillfälle på babysimkursen så går det bra att bada igen på våra återbadstider. Försök att bada igen missade tillfällen så fort som möjligt. Du kan inte spara missade tillfällen till nästa kursomgång. Syskon kan tyvärr inte bada på återbaden men får gärna följa med och titta. Återbad gäller enbart babysim samt minisim 1-4 år.

Du anmäler dig till turkosen@medley.se eller i receptionen. Anmälan måste göras före kl 12.00 dagen innan valt återbad. När anmälan är gjord får du en bekräftelse om platstillgång. Ej avbokat återbad räknas som förbrukat återbadstillfälle. 

Tider för återbad 

 • Tisdag 14.00 (samtliga steg)
 • Tisdag 16.00 (endast minisim)
 • Torsdag 11.30 (samtliga steg)
 • Fredag 09.30 (samtliga steg)

Vänligen notera att om du inte lämnar återbud till turkosen@medley.se för ett bokat återbad senast samma dag förbrukas återbadstillfället.

SPA & skönhet

SPA & skönhet

Podiatri & medicinsk fotvård

Fotvård har blivit något som allt fler personer vill ha, i takt med att wellness-trenden växer. Förhårdnader, skavsår, nageltrång och liknande är något alla kan råka ut för, och att gå bra på sunda fötter är essentiellt för välmåendet.

För mer info och bokning kontakta Mitra Parpinchi på tel 076-635 85 25 eller kistamed@gmail.com alt. läs på: www.kistamed.se

Spabehandlingar

Stanna upp en stund! Unna dig själv eller en vän att varva ned och bli ompysslad en stund.

En SPA-behandling är välgörande för både kropp och själ och ger en helhetsupplevelse för alla sinnen.

Mer info: www.aquaspat.com

Creatriss Brows 3D-bryn

Dags att fixa ögonbrynen? Irini Michas Creatriss är certifierad i microblading/3D-bryn vid Nordic Brows by Anna Step som är en SEYF-godkänd utbildning.

För mer information besök gärna www.creatrissbrows.com

Infinity of Beauty

Erbjuder det mesta inom skönhet. Läs mer: ww.infinityofbeauty.se

Träning & yoga

Träning & yoga

Vattenträning

Skonsam och tuff träning på grunt vatten, där vattnet är ditt motstånd. Även redskap kan förekomma.

Vattenträning för gravida

Vattenträning har många fördelar för dig som är gravid. Det är ett skönt och skonsamt sätt att träna som inte ger onödig belastning, och passar även dig som har besvär från ryggen och fogar. 

Vi har en varm, skön bassäng (33°C). Varje pass pågår i cirka 30 minuter och avslutas med en skön avslappning på cirka 20 minuter. Passet leds av en barnmorska. Kursen pågår vid fem tillfällen.

Rekommenderad start efter graviditetsvecka 12. Väntar du tvillingar tar vi emot bokningar efter att du nått graviditetsvecka 18+0. Rådgör gärna med din barnmorska om du är osäker. 

Brukar du ha besvär av urinvägsinfektioner avråder vi dig från vattenträning.

Yinyoga

Yinyogan jobbar med att hitta kroppens form genom vila. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. De mycket enkla positionerna utförs alltid liggande eller sittande. Du stannar i varje position under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. Yinyoga passar alla människor och kroppar, men är särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Yinyoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga eller Mediyoga, är en yogaform som tagits fram i Sverige, vid IMY, Institutet för Medicinsk Yoga av Göran Boll.  Det är en terapeutisk form av Kundaliniyoga, som är en gammal traditionell yogaform från norra Indien och Tibet.

Den Medicinska yogan har utvecklats genom vetenskapliga studier tillsammans med Karolinska institutet, Danderyds sjukhus och Stockholms universitet.

Andningen spelar en viktig roll i Medicinsk Yoga. Den kombineras med enkla men effektiva rörelser och passet avslutas alltid med en djupverkande meditation. Ett yogapass påverkar kroppen och dess inre organ, ger uthållighet och smidighet och skapar balans på alla plan. Den Medicinska yogan har visat sig ha tydliga mätbara effekter på hälsa och välbefinnande

Alla övningar utförs lugnt och inkännande, alltid med utgångspunkt utifrån utövarens egen förmåga och kapacitet. Övningarna går även bra att göra sittande på en stol.

QiGong

Qigong, ett kinesiskt kulturarv, har en historia som kan spåras 4000 år tillbaka i tiden. Träningen är baserad på traditionell kinesisk medicin; de fem elementen, Yin-Yang teorin, sättet att se på kroppen som en helhet och doktriner om inre organ och om kroppens meridiansystem.

Qigong är framförallt ett sätt att själv träna upp kunskapen att odla Jing (essence), Qi, energi eller kraftresurser och Shen, sinnet.

Qigongövningar kan vara både statiska och dynamiska och utföras i olika ställningar; stående, sittande eller liggande. Det finns nu omkring 10.000 olika sorters qigong i Kina. Trots de olika variationerna är grundprinciperna desamma: att fokusera sin uppmärksamhet, korrigera kroppsställningen och reglera andningen. Med qigong kan man därför öka kroppens egen förmåga att bevara hälsa, till kropp och sinne samt ge ett längre liv.

Core

Stärker hela din coremuskulatur, förbättrar din hållning och ökar din kroppsmedvetenhet. Vi använder oss av både kroppen och redskap.

Funktionell träning

Funktionella styrkeövningar för hela kroppen i ett förkoreograferat program. Fokus på balans, kondition och explosivitet. Du använder framför allt din egen kropp, men även redskap kan förekomma.

← Tillbaka
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag Idag
  • Lördag Imorgon
  • Söndag
  • Endast schemalagda aktiviteter
  • Stängt
  • Stängt
  • Stängt
  • Stängt
  • Stängt
  • Stängt
  • Stängt

Endast schemalagda aktiviteter

 • Måndag Stängt
 • Tisdag Stängt
 • Onsdag Stängt
 • Torsdag Stängt
 • Fredag Idag Stängt
 • Lördag Imorgon Stängt
 • Söndag Stängt

Information

Endast schemalagda aktiviteter

Receptionen är bemannad i anslutning till kursverksamheten.