Växjö simhall
25an avstängd 24/5-27/6 pga renovering. Gymmet stänger 27/5 och öppnar i annan regi 8/6. Maxbegränsningar Medley Växjö nedan.

25an: 37st, Djupdel: 15st, Äventyrsbad: 60st, Gym: 14st, Omklädning herr: 20st, Omklädning dam: 25st, Bastu, bubbelpool och barnpool avstängd tillsvidare.
Varmt välkommen!

Mer information

Växjö simhall Bli medlem
Spara som favorit Sparad som favorit
Spara centret som favorit genom att klicka på ovanstående länk X

Bada & simma i Växjö

Välkommen att bada och simma hos oss i Växjö simhall. Badanläggningen med Sveriges vackraste utsikt! Genom de stora panoramafönstren som går från tak till golv, kan du njuta av den vackra utsikten över Växjösjön.

Bassänger

Badanläggningen med Sveriges vackraste utsikt! Genom de stora panoramafönstren som går från tak till golv, kan du njuta av den vackra utsikten över Växjösjön.

Motionsbassängen - 25:an

Här finns en 25-metersbassäng med 7 banor för motionssim och hopp. Vi har alltid minst två banor avsatta för motionssim. 

Hoppbassängen

I anslutning till motionsbassängen finns även en hoppbassäng där trampolinerna normalt står till allmänhetens förfogande samma tider som motionsbassängen. Se bassängschemat för detaljerade tider. 

Multibassängen

Vår multibassäng med varmt vatten är främst avsedd för simskola, babysim, rehabilitering, och annan förbokad verksamhet. Det finns dock vissa möjligheter för allmänheten att nyttja bassängen, se bassängschema.

Detaljerat bassängschema hittar du här

Äventyrsbad

Välkommen till äventyrsbadet Aqua Mera, ett av Sveriges mest kompletta äventyrsbad. I vår tropiska värld finns något för alla busiga badare. Här hittar du två grymma vattenrutschbanor, 56 resp 70 m långa med en fallhöjd på 7,2 meter. Den blå är snabbast på ca 4 sek och den röda på ca 11 sek. I vattenlandet simmar du runt bland vattenkaskader, kanoner och strömkanaler. En stor, oregelbundet formad äventyrsbassäng med bubblor och vattensprut förbinder våra olika attraktioner. Härifrån kan du lätt nå strömkanalen, klätterväggen, utebassängen och den lilla stranden. Prova gärna vår vattenpist som är kort men kul. Upptäck också strömkanalen i en grotta, klätterväggen, vattenkanonerna, kaskader, bubbelpoolen och bubbelzonen.

I äventyrsbadet ska alla kunna ha det kul och spännande. Miniäventyret ger de allra minsta barnen ett litet badäventyr för sig. Kom och lek bland fantasidjuren i en härlig miljö. 

Femkamp

Stafett, klättervägg eller varför inte vattenrutchkanetävling? I vår femkamp tävlar ni i fem olika grenar i äventyrsbadet, ledd av en instruktör. Det får garanterat igång stämningen och sätter en härlig prägel på resten av kvällen eller dagen. Denna fartfyllda femkamp passar utmärkt att kombinera med alla andra arrangemang eller varför inte en middag i vår servering!?

 

Barn under 12 år måste, oavsett simkunnighet, alltid ha sällskap av ombytt, simkunnig betalande vuxen.

Läs mer under Viktig information.