Pingvinen Bli medlem
Spara som favorit Sparad som favorit
Spara centret som favorit genom att klicka på ovanstående länk X

Tillgänglighetsinformation Pingvinen

Pingvinen följer alla lagkrav när det gäller tillgänglighet. Lagen reglerar exempelvis en rad olika byggmått, utrymningsvägar, kontrastmarkeringar och parkeringsmöjligheter. Därutöver har anläggningen ett antal ytterligare tillgänglighetsanpassningar för att i så stor utsträckning som möjligt ska vara tillgänglig för personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Omklädningsrum, toaletter och duschar

I anläggningen finns flexomklädningsrum med separata duschbås. De kan exempelvis användas av personer som har en ledsagare av motsatt kön. Det finns även ett separat omklädningsrum med brits och taklift. I anslutning till omklädningsrummen finns särskilda skåp för förvaring av proteser och möjlighet att låna badrullstolar. I samtliga omklädningsrum finns tillgänglighetsanpassade skåp, duschar och toaletter. Brandlarmet har blixtljus i RWC och duschrum.

Bassängerna

Vid både 50-metersbassängen och multibassängerna finns det lyftbord som underlättar när en rörelsehindrad person ska hjälpas ner i vattnet. Det finns även en mobil lift som kan användas vid varmpoolen och aktivitetsbadet.

Reception och skyltning

Hänvisningsskyltar i punktskrift finns. Det finns taktila stråk som leder fram till den bemannade receptionen. I receptionen finns en hörslinga som underlättar för personer som använder hörhjälpmedel.

Läktaren

På läktaren finns fem platser som är tillgängliga för åskådare i rullstol. Läktaren är delvis  försedd med hörslinga.

Syntolkad version av informationsfilmen