Ljungsbro fritidscenter
OBS !

Receptionstider och simhallstider skiljer sig åt.
Måndagskvällar är simhallen endast öppen för föreningsverksamhet.
Lördag & söndag är simhallen öppen 10.00-14.30

Mer information

Ljungsbro fritidscenter Bli medlem
Spara som favorit Sparad som favorit
Spara centret som favorit genom att klicka på ovanstående länk X

SportKids Gympa i Ljungsbro

I SportKids Gympa tränar vi kroppskontroll och rörelse på land.

Genom lek och träning inspirerar vi barnen att känna rörelseglädje. Roliga banor och stationer ger oss möjlighet att träna de grovmotoriska rörelserna som att hoppa, rulla, klättra, krypa m.m. Musik är en viktigt del i gympan och självklart väljer vi ut den musik som vi vet att barn tycker om. En vuxen kan vara med, men vi arbetar mot att barnet ska klara sig utan vuxen. På Medley värdesätter vi trygghet glädje, säkerhet och kvalité, och vi har ett glatt gäng instruktörer som står redo och väntar på just dig!

Även de lite äldre barnen vill såklart också känna rörelseglädje. För dem har vi SportFun.

SportKids Flodisgympa 3-4 år

  • Förkunskaper: Inga.

Syftet med vår Flodisgympa är att ge barnen rörelseglädje och kroppskontroll. Vår träning utgår från de grovmotoriska rörelserna som att hoppa, rulla, klättra, krypa m.m. Genom lek och träning inspirerar vi barnen till rörelse. Barnen får träna både genom olika banor och olika stationer. Grupperna anpassas till barnen, vilket betyder att alla kan vara med. Musik är en viktigt del i gympan och självklart väljer vi ut den musik som vi vet barn tycker om. Det är viktigt för oss att barnen tycker det är kul, samtidigt som de lär sig nya saker. En vuxen får vara med och gympa. Vi arbetar mot att barnet ska klara sig utan vuxen.

SportKids Gympa 5-6 år & 7-8 år

  • Förkunskaper: Barnet ska kunna deltaga på egen hand.

Vi är övertygande om att alla barn kan vara med och gympa och behöver rörelse. Genom att på ett roligt och lekfullt sätt röra sig i grupp tillsammans med andra tränar vi upp vår rörlighet, koordination och motorik. Genom att bl.a. slå kullerbyttor, stationsövningar, träna handstående och hjulning ges deltagarna möjlighet att känna rörelseglädje och skapa goda vanor för framtiden. Alla tränar utifrån sin egen nivå. Det är viktigt för oss att barnen tycker det är kul, samtidigt som de lär sig nya saker.