Ljungsbro fritidscenter
OBS !

Måndag kväll är simhallen stängd
Lördag & söndag stänger bassängerna 14:30

Mer information

Ljungsbro fritidscenter Bli medlem
Spara som favorit Sparad som favorit
Spara centret som favorit genom att klicka på ovanstående länk X

BORN TO MOVE® i Ljungsbro

BORN TO MOVE® är ett dans- och träningskoncept från Les Mills där musik och rörelser är anpassade för att skapa rörelseglädje för åldersgruppen. De yngre barnen bjuds in till lekfulla äventyr medan de lite äldre barnen både får dansa och också introduceras till enklare träning. Bad ingår under kursperioden och det är 20% medlemsrabatt på denna kurs.

Med BORN TO MOVE® är målet aldrig att göra saker perfekt utan att få barnen och ungdomarna att skapa en positiv inställning till sig själva och till rörelse, som förhoppningsvis håller livet ut.

 
BORN TO MOVE® 2-3 år

  • Ålder: 2-3 år

I den yngsta gruppen är alltid en förälder med. Här är dans och rörelser berättelserfrån sagornas värld. Tillsammans bildar text, musik och rörelse en upplevd saga, och syftar till att barnen ska känna tillhörighet, trygghet och ha roligt. Barnen upplever nyfikenhet i berättelsen och vill veta vad som händer härnäst och känna sig duktiga. Rörelserna är mycket enkla men ger kraftfulla vägar till kroppskännedom och balans. Musiken är på svenska. Klädsel: Mjuka skor typ ”sockiplast” och ledig klädsel.

BORN TO MOVE® 4-5 år

  • Ålder: 4-5 år

I den här gruppen är de flesta barn med utan sin förälder. Men om barnen behöver så får naturligtvis föräldern vara med. Originalmusiken är skriven för att engagera barnen i en berättelse, bygga upp självförtroende och utveckla färdigheter. Rörelserna barnen gör till berättelsen utvecklar balans, koncentration, förmågan att tolka musik och röra sig till rytmen. Vi fortsätter dansa i sagornas värld, en magisk värld fylld av fantasi och skratt. Musiken är till största delen på svenska. Klädsel: Ledig klädsel, mjuka skor typ ”sockiplast” så att barnet kan känna golvet och sträcka på fötterna.

BORN TO MOVE® 6-7 år

  • Ålder: 6-7 år

I den här åldersgruppen introduceras basövningar inom träning. Rörelserna är anpassade till åldersgruppens nivå och blandas med lek och skratt. På så sätt bygger barnen upp sina färdigheter och sitt självförtroende. Genom rörelserna utvecklar barnen sin kroppsmedvetenhet, balans, koordination och kontroll. Musiken är både på engelska och svenska, och vi sjunger med i texterna samtidigt som vi rör oss. Klädsel: Ledig klädsel, mjuka skor typ ”sockiplast” så att barnet kan känna golvet och sträcka på fötterna.

BORN TO MOVE® 8-10 år

  • Ålder: 8-10 år

I den här gruppen utvecklar vi basövningarna som introducerades i 6-7 årsgruppen. Rörelserna kommer från dans, kampsport och yoga. Barnen utvecklar sin skicklighet genom lekar. Under passet lägger vi stor vikt vid hur det känns, istället för hur det ser ut. På så sätt bygger vi upp barnens självförtroende och skapar en drivkraft att vilja lära sig mer. Klassen innehåller 8 olika kategorier av låtar. MOVE, DANCE, JUMP, CORE, GAME, KICK, YOGA. Varje klass avslutas med en avslappning. Klädsel: Bekväma kläder och gympaskor.