Linköpings simhall
Information om helgen 16-17 oktober

Motionsbassängen är abonnerad för simtävlingar lördag och söndag. Banor för motionssimning kommer finnas i träningsbassängen. Hopptornen kommer därmed också vara avstängda. Äventyret är öppet! =)

Linköpings simhall Bli medlem
Spara som favorit Sparad som favorit
Spara centret som favorit genom att klicka på ovanstående länk X

Minisim i Linköping

Att utforska vattnet tillsammans med sitt barn i Minisim på Linköpings Simhall är en rolig och lärorik upplevelse.

Vi tränar på att flyta, att hålla andan och att få självförtroendet att själv ta sig fram i vattnet. Vi vill ge ditt barn en god vattenvana och arbetar hela tiden med säkerhet och självräddningsövningar. I och med att ditt barn får en ökad trygghet klarar de sig bättre om de skulle råka trilla i vattnet av misstag.

För att börja i Minisim på Linköpings simhall behöver du inte kunna något sedan tidigare. Våra duktiga och välutbildade instruktörer anpassar övningarna efter varje barns erfarenhet, vattenvana och fysiska förutsättningar. Du som förälder är med och badar tillsammans med barnet. För de mindre barnen, från 3-11 månader erbjuder vi Babysim.

Minisim finns för barn cirka 1-5 år. 

Obs - alla barn i simskola får bada gratis tillsammans med betalande vuxen på alla Medley-anläggningar under hela simskoleperioden!

Minisim 1-2 år

  • Målsättning: Öva upp vattenvanan och träna på att självständigt kunna ta sig fram i vattnet.

Minisim 2-3 år

  • Målsättning: Att genom lek träna på olika simövningar som främjar barnets vilja att ta sig fram i vattnet. En viktig del i kursen är att träna på att komma ner i vattnet från kanten, vända tillbaka och klättra upp igen.

Minisim 3-4 år

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper, en vuxen med i vattnet.
  • Målsättning: Att genom lek träna upp vattenvanan. Stort fokus på vattensäkerhet, glid- och flytövningar.

Minisim 4-5 år

  • Förkunskaper: Inga förkunskaper.
  • Målsättning: Att förbereda barnet för simskola där barnet själv ska kunna ta till sig instruktioner från simläraren. Genom lek introduceras arm- och bentag. Vi arbetar mot att barnet ska klara sig utan vuxen i vattnet.

Mål: Uppnå vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet.