Vansbrosimningen är en upplevelse och utmaning för alla

Vansbrosimningen är ett av de största evenemanget i öppet vatten i Sverige. Det är en tävling i långdistanssimning i Vansbro kommun och hålls en tävling under juli månad, varje år där samtliga deltagare simmar 3 kilometer. Om man inte vill simma 3 kilometer kan man simma Vansbro Halvsim som är 1,5 kilometer eller Vansbro Tjejsimmet som är 1 kilometer. Det är en upplevelse för alla och vi är stolta sponsorer och närvarande på plats under dessa dagar. Under dessa dagar har vi ett Medleytält i anslutning till tävlingen där vi bjuder in till tävlingar, aktiviteter och allmän information. Vi brukar även hålla i uppvärmningen inför starten vilket är roligt för deltagarna men även för oss.

Inför Vansbrosimningen

Vi har kurser som är väl förberedande inför Vansbrosimningen. Samtliga av våra kurser är Vansbro-certifierade vilket betyder att Vansbrosimningen har satt sin egen godkänt-stämpel på vårt kursinnehåll och våra interna instruktörsutbildningar. När du förbereder dig inför Vansbrosimningen är det viktigt att både träna i vatten och på land detta är för att du ska vara så förberedd som möjligt. Vi har ett stort utbud av bassänger, träningslokaler och gruppträningspass för dig som vill variera dig i din träning. Vi annordnar även kurser för dig som vill gå en crawlkurs eller vända sig direkt ut i vattnet och till kursen open water? 

Vansbrosimmet

Vansbrosimmet är en fantastisk upplevelse och se till att njuta. Det finns en hel del att tänka på inför tävling och det kan vara svårt att veta vad man ska göra för att lyckas. Det är viktigt att våga försöka och för att öka chanserna att lyckas behöver du vara vara väl förberedd i din träning. I och med att Vansbrosimningen är i vatten är det viktigt att träna i just vatten. Det gäller att utveckla simsättet och simtekniken och det gör du bäst med simkurser. Vi har flera tips kring hur du kan arbeta vidare med simsättet och simtekniken.