Översätt sidan:

Turkosen

Välkommen till Turkosen! Turkosen är en unik anläggning i en ljus och avslappnad miljö. Här finns aktiviteter för alla faser i livet. Från gravidyoga och babysim/simskola till flera olika yogakurser och kurser i mindfulness och QiGong. Självklart har vi också vattenträning.

Turkosen är en liten mysig simhall nära Solna Centrum. Här finns två separata omklädningsrum och  bastu. Vi har 33 grader i bassängen som är 12 x 6 meter.

Hyr vår relaxavdelning för dig och dina vänner eller kollegor! Läs mer under Må bra. 

Bassänger

Varma och sköna Turkosen! Bassängen i Turkosen har måtten 10 x 6 meter med behagliga 33 grader i vattnet. I den här lugna miljön trivs man och känner sig omhändertagen.

Badkalas

Boka badkalas hos oss. Glass, ballonger, mat, dukning, alla vattenleksaker, städning - allt ingår. Och det blir garanterat bra hålligång.

Detta ingår i vårt kalaspaket

Efter ombyte och dusch har ni möjlighet att bada, plaska och leka alldeles för er själva i vår fina bassäng. I alla våra barnkalas ingår korv med bröd, glasstårta och saft. Ditt kalasbord står uppdukat i simhallen med färgglada tallrikar, muggar och serpentiner.

Tid & dag: Lördag kl 15.00-17.00

På kalaset har vi ett maxantal på 15 barn. Dukning samt mat gäller endast barnen. Av säkerhetsskäl är det av yttersta vikt att en vuxen är ombytt på vart femte barn, sex-tio barn ska ha två ombytta vuxna, elva-femton barn ska ha tre ombytta vuxna. Ombytt betyder badkläder på.

Pris: 3000 kr (upp till 15 barn)

Mat: Serveras kl 16.00 inne i poolrummet. 

Kalas på Turkosen

 1. Meddela dina gäster i god tid innan kalaset att de behöver hänglås för att kunna låsa in sina kläder.
 2. Du som är värd för kalaset kommer lite tidigare än dina gäster.
 3. Kalasgästerna duschar och tvättar sig utan badkläder innan bassängbad
 4. Därefter är det full fart i simhallen
 5. När maten kommer ropar vi upp alla barn
 6. Vid det uppdukade bordet serverar vi korv med bröd och Medleys populära kalastårta
 7. Efter maten är det fortsatt bad eller en värmande stund i bastun

Välkomna till Turkosens härliga badkalas!

Bokning & info

Våra badkalas är mycket populära så boka i tid! Info och bokning, kontakta oss på telefon 010-450 91 65 eller 010-450 91 98, e-post till turkosen@medley.se

Ladda ner vår fina kalasinbjudan här!

Öppet bad

Flera gånger i veckan kan du och ditt barn komma och bada i vår varma bassäng som är 33 grader varm. Platserna är begränsade och du behöver boka i förväg. Ibland har vi tider enbart för vuxna. 


Boka här

Babysim

Här på Turkosen är det en lugn och skön miljö för dig och ditt barn. Vi har stora separata omklädningsrum och ett separat relaxrum där ni kan slå er ned i lugn och och ro före och efter babysimmet för att ge mat eller bara koppla av. Här får båda föräldrarna bada tillsammans med sitt barn!

Tillsammans med ditt barn utforskar ni vattnets egenskaper och möjligheter. Det är en mysig och glädjefylld stund med familjen och andra barn. 

Våra instruktörer har en lång erfarenhet av babysim och har samtliga genomgått utbildningar som är godkända av Svenska Babysimförbundet.

>> Läs mer om Babysim på Medley

Babysim på Turkosen

Lämna barnvagnen utanför entrén, ta gärna med lås och regnskydd. Om du missar ett kurstillfälle finns möjlighet till återbad under pågående kurs. 
Efter badet finns möjlighet att sitta kvar en stund i vårt relaxrum. 

>> Allmän information som är viktig för dig som bokat babysim

Har du frågor om babysim ring Gill Drangnell 010-450 91 98. 

Boka Babysim

Babysim steg 1
3-11 mån. 
Navelsträngen ska vara helt läkt och barnet ska väga minst 4 kg.

Babysim steg 2 
För dig som har gått Babysim steg 1.

Babysim steg 3 
För dig som har gått babysim steg 2.

Babysim steg 4 
För dig som har gått babysim steg 3. Båda föräldrarna är välkomna att bada tillsammans med sitt barn!

Minisim

Vi vill dela med oss av glädjen och tryggheten i att kunna simma och ha kul i vatten! Medley minisim/simskola ger ditt barn grunderna till detta och till fortsatt simglädje senare i livet. 

Minisim är för barn cirka 1-5 år. Inga förkunskaper krävs, och en vuxen med i vattnet ingår i kursavgiften.

Läs mer om minisim.


Boka minisim

Gratis bad

Alla deltagare får gratis bad på Medleys anläggningar under hela kursen!

Simskola

Vi vill dela med oss av glädjen och tryggheten i att kunna simma och ha kul i vatten! Medley simskola ger ditt barn grunderna till detta och till fortsatt simglädje senare i livet. 

Vi erbjuder både traditionell simskola och privatlektioner.

Efterhand kan ditt barn ta olika simmärken. Vilka märken han/hon tagit kan du bocka av på våra fina simmärkeskort! Hämta ditt kort i receptionen. 

  

Läs mer om våra simskolor.


Boka simskola

Gratis bad

Alla deltagare får gratis bad på Medleys anläggningar under hela kursen!

Återbad

Om du missar något badtillfälle på babysimkursen så går det bra att bada igen på våra återbadstider. Försök att bada igen missade tillfällen så fort som möjligt så att ni hinner. Man kan inte spara missade tillfällen till nästa kursomgång. Syskon kan tyvärr inte bada på återbaden men får gärna följa med och titta. Återbad gäller bara babysim och minisim 1-4 år.

Du anmäler dig på telefon 010-450 91 98 eller via e-post. Anmälan måste göras före kl 12.00 dagen innan valt återbad. När anmälan är gjord får du en bekräftelse om platstillgång. Ej avbokat återbad räknas som förbrukat återbadstillfälle. 

Tider för återbad 
Samtliga steg

Gäller fr v 3, 2016:
Tisdag kl 13.30 (steg 1)
Tisdag kl 14.00
Torsdag kl 11.00

Obs! Om du inte lämnar återbud till e-post turkosen@medley.se för ett bokat återbad senast samma dag förbrukas återbadstillfället. 

Välkommen!

Cirkusgympa

Rörelseglädje för nyfikna barn! Vår cirkusgympa är gymnastik för barn och ungdomar. Här kommer deltagarna att få chansen att lära sig allt ifrån att jonglera till att stå på händerna eller göra den där mest konstiga akrobatiska övningen du bara kan tänka dig. Alla kurser är 11 veckor långa och avslutas med en sprakande show.

OBS!

Alla barn som går i Cirkusgympa får gratis bad på alla Medley-anläggningar under hela kursperioden!

Våra Cirkusgympa kurser

Vattenträning

Vissa säger vattengympa, men vi tycker det är mer än så. Träning i vattnet är minst lika effektivt och allsidigt som träning på land. Dessutom är det mycket skonsammare, eftersom du väger bara 12 % av din kroppsvikt i vattnet. Vattenträning passar alla!
 

Boka Vattenträning

Vattenträning för gravida

Vattenträning har många fördelar för dig som är gravid. Det är ett skönt och skonsamt sätt att träna som inte ger onödig belastning, och passar även dig som har besvär från ryggen och fogar. 

Vi har en varm, skön bassäng (33°C). Varje pass pågår i cirka 30 minuter och avslutas med en skön avslappning på cirka 20 minuter. 

Rekommenderad start efter graviditetsvecka 12. Väntar du tvillingar tar vi emot bokningar efter att du nått graviditetsvecka 18+0. Rådgör gärna med din barnmorska om du är osäker. 

Brukar du ha besvär av urinvägsinfektioner avråder vi dig från vattenträning.

Passet leds av en barnmorska. Kursen pågår vid fem tillfällen.


Boka här

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga eller Mediyoga, är en yogaform som tagits fram i Sverige, vid IMY, Institutet för Medicinsk Yoga. av Göran Boll.  Det är en terapeutisk form av Kundaliniyoga, som är en gammal traditionell yogaform från norra Indien och Tibet.

Den Medicinska yogan har utvecklats genom vetenskapliga studier tillsammans med Karolinska institutet, Danderyds sjukhus och Stockholms universitet.

Andningen spelar en viktig roll i Medicinsk Yoga. Den kombineras med enkla men effektiva rörelser och passet avslutas alltid med en djupverkande meditation. Ett yogapass påverkar kroppen och dess inre organ, ger uthållighet och smidighet och skapar balans på alla plan.

Den Medicinska yogan har visat sig ha tydliga mätbara effekter på hälsa och välbefinnande

Alla övningar utförs lugnt och inkännande, alltid med utgångspunkt utifrån utövarens egen förmåga och kapacitet. Övningarna går även bra att göra sittande på en stol.

Boka Medicinsk yoga

QiGong

Qigong, ett kinesiskt kulturarv, har en historia som kan spåras 4000 år tillbaka i tiden. Träningen är baserad på traditionell kinesisk medicin; de fem elementen, Yin-Yang teorin, sättet att se på kroppen som en helhet och doktriner om inre organ och om kroppens meridiansystem.

Qigong är framförallt ett sätt att själv träna upp kunskapen att odla Jing (essence), Qi, energi eller kraftresurser och Shen, sinnet.

Qigongövningar kan vara både statiska och dynamiska och utföras i olika ställningar; stående, sittande eller liggande. Det finns nu omkring 10.000 olika sorters qigong i Kina. Trots de olika variationerna är grundprinciperna desamma: att fokusera sin uppmärksamhet, korrigera kroppsställningen och reglera andningen. Med qigong kan man därför öka kroppens egen förmåga att bevara hälsa, till kropp och sinne samt ge ett längre liv.

Boka QiGong

Relaxkväll på Turkosen

Mysig relaxkväll, födelsedag eller teambuilding?

Ta med vännerna, kollegorna eller din partner till en mysig relaxkväll på Turkosen. Njut av lite lyx, koppla av till skön musik i vår fina bassäng med 33 grader i vattnet, njut av aromabastu, lugn och gemenskap. 

Pris: 300 kr/person

Ingår:

 • Lån av badrock, handduk & tofflor
 • Tillgång till bassängen
 • Aufguss-bastu*
 • Ansiktsbehandling
 • Bodyscrub

Turkosen kan du även hyra privat. Kontakta oss via e-post turkosen@medley.se för prisuppgift och bokning.


Boka här

*) Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland. Med hjälp av eteriska oljor skapas olika aromer och din bastuvärd bjuder på nya upplevelser.

Kiropraktik

Har du ont eller känner du dig stel? Kiropraktorn hjälper dig med både akuta och kroniska besvär. Ryggont, nackspärr, huvudvärk, ischias, muskelvärk, ledvärk, idrottsskador och arbetsrelaterade skador behandlas. Målet är att minska smärtan och förbättra funktionen i kroppen samt genom förebyggande åtgärder ge dig en långsiktig god hälsa.

Mer info: www.larsholmkiropraktor.se

Podiatri & Medicinsk Fotvård

Fotvård har blivit något som allt fler personer vill ha, i takt med att wellness-trenden växer. Förhårdnader, skavsår, nageltrång och liknande är något alla kan råka ut för, och att gå bra på sunda fötter är essentiellt för välmåendet.

För mer info och bokning kontakta Mitra Parpinchi på tel 076-635 85 25 eller kistamed@gmail.com alt. läs på: www.kistamed.se

Spabehandlingar

Stanna upp en stund! Unna dig själv eller en vän att varva ned och bli ompysslad en stund.

En SPA-behandling är välgörande för både kropp och själ och ger en helhetsupplevelse för alla sinnen.

Mer info på: www.aquaspat.com

Creatriss Brows 3D-bryn

Dags att fixa ögonbrynen? 

Irini Michas Creatriss är certifierad i microblading/3D-bryn vid Nordic Brows by Anna Step
som är en SEYF-godkänd utbildning.
För mer information besök gärna creatrissbrows.com


Boka här 

Infinity of Beauty

Erbjuder det mesta inom skönhet. 


Läs mer

 

Öppettider

Öppet bad

Sommaruppehåll t.o.m. 25/8.
När vi inte har babysim och simskola kan du själv komma och bada i vår varma bassäng som är 33 grader varm!
Observera att platserna är begränsade och behöver bokas i förväg. Avvikande tider under skollov och semesterperioder kan förekomma.

Måndag
-
Tisdag
15.00-16.00 (vux+1 barn)
Onsdag
14.30-15.30 (end vuxna)
Torsdag
14.30-15.30 (vux+1 barn)
Fredag
-
Lördag
-
Söndag
-
Helgdagar och undantag
23/6-25/8
Sommaruppehåll

Kontakt & Kundservice

Address
Hannebergsgatan 41
17168 Solna
Koordinater
Lat: 59.357127, Lon: 17.997966
Karta
Hitta hit
Telefon
0771-586 000

Medley

Adress
Huvudkontor:
Dalvägen 14
169 56 Solna
Telefon
0771-586 000

Friskvårdscheckar och friskvårdskuponger

Vi tar emot och löser in Friskvårdscheckar och Friskvårdskuponger på alla våra anläggningar. Läs mer genom att klicka på respektive logotyp.

Information om cookies Copyright © 2016

Tyck till