Cirkusgympa

Barn behöver rörelse och motion för att må bra och för att utvecklas.

Barn älskar cirkus. Vi är något på spåren, tänkte vi, och uppfann cirkusgympa. Vår cirkusgympa är en lekfull gymnastik för barn och ungdomar, där deltagarna får lära sig allt från att jonglera med motorsågar (närå, vi nöjer oss med bollar och käglor) till att stå på händerna och att göra den där akrobatiska övningen du oftast bara ser på tv. Vi anpassar alla övningar efter deltagarens ålder, och all träning sker tillsammans med våra välutbildade instruktörer. Kurserna är åldersindelade och alla kan delta oberoende av förkunskaper. Kursen pågår vid 11 tillfällen á 50 minuter och självklart visar vi allt vi lärt oss i en härligt färgsprakande avslutningsshow där alla är välkomna!

Vi har en kurs på vårterminen och en på höstterminen. 

Lokala avvikelser i anläggningarnas utbud kan förekomma.

Cirkusgympa

Cirkusgympa 2-3 år

50 minuters rörelse och glädje för de allra yngsta. Idén är enkel: Med roliga övningar skall vi ha en rolig och lärorik stund tillsammans. Vi startar med en kort samling och fyller sen passet med en mängd olika övningar och rörelser, helt utan krav på prestation. Mamma eller pappa finns alltid med på gympan.

Cirkusgympa 4-5 år

Stå på händerna, jonglera, göra kullerbyttor på olika sätt, är bara några exempel på vad vi gör på ett Cirkusgympapass.

Cirkusgympa 6-8 år

Här får alla den utmaning de vill ha. Alla tränar utifrån sin egen nivå. Det är vår övertygelse att vem som helst kan träna gymnastik och göra konster.

Cirkusgympa 9-13 år

Här får alla en chans att utveckla sin förmåga i att göra konster, enskilt eller i grupp. Svårighetsgraden anpassas efter varje barn.