Aktuellt

Uppmärksamhetsvecka mot doping

Den här veckan deltar vi i nationella antidopningsnätverket PRODIS uppmärksamhetsvecka mot dopning.

PRODIS – Prevention av dopning i Sverige, är ett nationellt nätverk som arbetar för att förebygga användningen av anabola androgena steroider och andra dopningspreparat. Arbetet samordnas av STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) en sektion inom Centrum för Psykiatriforskning i Stockholms läns sjukvårdsområde/Karolinska Institutet. Arbetet inom PRODIS finansieras via Folkhälsomyndigheten.

– Dopning är idag ett utbrett samhällsproblem som drabbar både individen som missbrukar dopningsmedel och de i hens närhet. Arbetsmetoden 100 % ren hårdträning syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider (AAS) och andra dopningspreparat på träningsanläggningar. Med en nationell uppmärksamhetsvecka vill vi visa på det fantastiska antidopningsarbete som görs runt om i Sverige, säger Kamilla Nylund, projektledare på STAD.

Under årets uppmärksamhetsvecka kommer träningsanläggningar runt om i Sverige bland annat att anordna tävlingar, uppmärksamma sitt arbete genom affischer och dekaler och lokala ambassadörer kommer att sprida budskapet att riktig träning inte handlar om vad man tar, utan om vad man ger.

Medleys gym är diplomerade 100% gym och under veckan anordnas tävlingar och aktiviteter kopplat till uppmärksamhetsveckan runt om i landet.

Läs mer om 100% ren hårdträning här.