Aktuellt

Svar på de vanligaste frågorna vi får just nu!

Vi får många frågor just nu med anledning av det som händer i samhället mot bakgrund av Coronaviruset. Här försöker vi samla de vanligaste frågorna som kommer till oss just nu, vi kommer att uppdatera denna nyhet löpande.

Har ni öppet?

Vi har öppet! Dock med anledning av Coronaviruset kommer vi att justera våra öppettider på vissa av våra anläggningar. Håll kontinuerlig utkik på din anläggnings sida här på medley.se eller i appen för aktuella öppettider. Den tillfälliga bassängen på Näckenbadet har i samråd med kommunen stängt och vi hänvisar till Nacka simhall. Varmt välkommen till oss för att träna och bada!

Så här skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande kring träning, Träna gärna men gör det säkert

Vilka åtgärder gör ni på era anläggningar?

För oss är hälsa och hygien alltid viktigt. Vår städpolicy för toaletter, poolområden och andra aktivitetsytor är rigorös men under rådande förutsättningar har vi beslutat att öka frekvensen av våra städronderingar och desinficering av kontaktytor. För att det inte ska vistas för många i omklädningsrummen samtidigt så försöker vi se till att få ett bra genomflöde i lokalerna. För att skapa yta och avstånd för dem som behöver byta om för att simma och bada låser/stänger vi 2 av 3 skåp. Vi har dragit ner på antalet deltagare på våra gruppträningspass samt skapat mer luft mellan passen för att även hålla nere nivån på antalet personer i omklädningsrummen. Vi har även kört igång gruppträning utomhus på flera av våra anläggningar, se Outdoor Training i schemat.

Kan jag komma och simma och bada?

På Medley följer vi de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor. Information från Svenska Badbranschen gör gällande att klormängderna i våra bassänger är tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Covid-19. Här kan du läsa mer

Är gymmet öppet?

Ja gymmen är öppna på alla våra anläggningar. Vi har under rådande situation ökat frekvensen av våra städronderingar och desinficering av kontaktytor.

Är gruppträningen igång?

Ja det går att gå på gruppträning. Dock har vi generellt minskat antalet platser för att ytterligare minska risken för smittspridning. Vi ser också över schemat för att skapa mer luft mellan passen samt ser över alternativ till de pass som använder sig av gemensam utrustning. Här kan du läsa mer Vi har även kört igång gruppträning utomhus på alla våra anläggningar, se Outdoor Training i schemat.

Är kursverksamheten igång; kan mitt barn gå i simskola, kan jag gå på min crawlkurs?

Kursverksamheten är igång som vanligt. Vi följer de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor. Information från Svenska Badbranschen gör gällande att klormängderna i våra bassänger är tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Covid-19. Här kan du läsa mer

Vad kan jag som gäst själv göra för att minska smittspridning?

Det du som gäst kan hjälpa oss med är givetvis att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten kommer med men också att vara extra noga med din egen hygien:

  • Känner du dig krasslig ska du givetvis inte träna eller bada.
  • Tvätta hela kroppen och håret innan du badar.
  • Tvätta händerna före och efter träningspass.
  • Rengör maskiner och träningsredskap med desinfektion efter att du använt dem.
  • Om det är möjligt, byt om hemma eller på jobbet före och efter ditt gruppträningspass.
  • Om du ska träna i vatten, simma eller bada och därmed inte kan byta om i förväg, kom gärna några minuter tidigare än du brukar så att det inte blir för många personer i omklädningsrummen samtidigt.
  • Vi uppmanar till att hålla avstånd samt att använda varannan dusch, undvik köbildning.

Tack för att du bidrar till att lösa den nuvarande situationen på bästa sätt!