Aktuellt

Svar på de vanligaste frågorna vi får just nu!

Vi får många frågor just nu med anledning av det som händer i samhället mot bakgrund av Coronaviruset. Här försöker vi samla de vanligaste frågorna som kommer till oss just nu.

Har ni öppet?

Våra anläggningar har fortsatt öppet med begränsat antal besökare/deltagare. Dock har simhallarna i Östergötland stängt för allmänheten till och med 19 november och Halland till 24 november, med undantag för simskoleverksamhet och föreningsverksamhet för barn upp till 15 år. Alla våra gym är öppna och gruppträningen är igång (Linköping är gymmet i simhallen stängt men gymmet i sporthallen öppet). Håll kontinuerlig utkik på din anläggnings sida här på medley.se eller i appen för aktuella öppettider. 

Vilka åtgärder gör ni på era anläggningar?

För oss är hälsa och hygien alltid viktigt. Vår städpolicy för toaletter, poolområden och andra aktivitetsytor är rigorös men under rådande förutsättningar har vi beslutat att öka frekvensen av våra städronderingar och desinficering av kontaktytor. Vi har minskat antalet besökare med hälften. För att det inte ska vistas för många i omklädningsrummen samtidigt så försöker vi se till att få ett bra genomflöde i lokalerna. Vi har dragit ner på antalet deltagare på våra gruppträningspass samt skapat mer luft mellan passen för att även hålla nere nivån på antalet personer i omklädningsrummen. Vi utökar vår gruppträning utomhus, se Utomhus365 i schemat, samt erbjuder liveträning varje vardag under hela november och december, se liveträning på Facebook.

Kan jag komma och simma och bada?

Våra anläggningar har fortsatt öppet med begränsat antal besökare. Dock har simhallarna i Östergötland och Halland stängt för allmänheten med undantag för simskoleverksamhet och föreningsverksamhet för barn upp till 15 år. På Medley följer vi de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor. Information från Svenska Badbranschen gör gällande att klormängderna i våra bassänger är tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Covid-19. Här kan du läsa mer

Är gymmet öppet?

Ja gymmen är öppna på alla våra anläggningar förutom i Linköping där gymmet i simhallen är stängt men gymmet i sporthallen öppet (detta gäller till och med 19 november). Vi har under rådande situation ökat frekvensen av våra städronderingar och desinficering av kontaktytor samt begränsat antalet besökare.

Är gruppträningen igång?

Ja det går att gå på gruppträning. Dock har vi generellt minskat antalet platser för att ytterligare minska risken för smittspridning. Vi ser också över schemat för att skapa mer luft mellan passen samt ser över alternativ till de pass som använder sig av gemensam utrustning. Här kan du läsa mer Vi kör även gruppträning utomhus på alla våra anläggningar, se Utomhus365 i schemat.

Är kursverksamheten igång; kan mitt barn gå i simskola, kan jag gå på min crawlkurs?

Kursverksamheten för vuxna är framskjuten på de flesta av våra anläggningar till efter årsskiftet. Simskoleverksamhet och föreningsverksamhet för barn upp till 15 år fortgår på alla anläggningar. Simhallarna i Östergötland och Halland stängt för allmänheten.

Vad kan jag som gäst själv göra för att minska smittspridning?

Det du som gäst kan hjälpa oss med är givetvis att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten kommer med men också att vara extra noga med din egen hygien:

  • Känner du dig krasslig ska du givetvis inte träna eller bada.
  • Tvätta hela kroppen och håret innan du badar.
  • Tvätta händerna före och efter träningspass.
  • Rengör maskiner och träningsredskap med desinfektion efter att du använt dem.
  • Om det är möjligt, byt om hemma eller på jobbet före och efter ditt gruppträningspass.
  • Om du ska träna i vatten, simma eller bada och därmed inte kan byta om i förväg, kom gärna några minuter tidigare än du brukar så att det inte blir för många personer i omklädningsrummen samtidigt.
  • Vi uppmanar till att hålla avstånd samt att använda varannan dusch.
  • Håll avstånd vid eventuell köbildning.

Tack för att du bidrar till att lösa den nuvarande situationen på bästa sätt!