Event

Simma för livet 2017

Save the date! Simma för livet genomförs den 17 oktober och för varje simmad meter skänks 10 öre upp till en miljon kronor till WaterAids arbete i Östafrika med att ge fler barn tillgång till rent vatten.

I år fyller Kronprinsessan Victoria 40 år och det uppmärksammar WaterAid och Medley genom evenemanget Simma för livet. Kronprinsessan har verkat som WaterAids beskyddare sedan 2011 och hon har även visat stort engagemang för vattenfrågor i andra sammanhang.

Simma för livet genomförs den 17 oktober, och för varje meter som simmas i något av Medleys center under den dagen skänker sponsorer 10 öre upp till en miljon kronor. Våra center håller öppet hela dagen och inträdet är gratis för alla deltagare. Simma för livets två ambassadörer Therese Alshammar och Lars Frölander kommer medverka på plats i utvalda center för att stötta insamlingen.

Alla insamlade pengar går till WaterAids arbete i Uganda, Etiopien och Kenya med att se till så att fler barn får tillgång till rent vatten. Rent vatten är helt avgörande för att barn ska kunna överleva sina första år i livet, och varje dag dör nästan 800 barn av sjukdomar de drabbats av efter att ha druckit smutsigt vatten.

Sponsorerna

WaterAid och Medley vill tacka alla sponsorer som gör det möjligt att arrangera Simma för livet. De som har bidragit är: Tagehus, Tagebad, Göta Energi, Bengt Dahlgren Brand och Risk AB, Rockton, Malmsten, Scanacon, Credentia, Krägga Herrgård, Adeprimo och Tammsvik.

Om projektet i Östafrika

Alla insamlade pengar från Simma för livet går till ett WaterAid-projekt som genomförs i Etiopien, Uganda och Kenya. Det femåriga projektet syftar till att över 100 000 skolbarn ska få tillgång till rent vatten, toaletter och hygien i skolan.

Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten och sanitet. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för dessa grundläggande behov.

Delta i Simma för livet

Allt du behöver veta för att delta hittar du på www.simmaförlivet.se.

När

17 oktober, 2017 kl. 06:00 – 17 oktober, 2017 kl. 22:00