Aktuellt

Idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta - pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten

Idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att minska risken för spridning av covid-19. Träning utomhus är att föredra, skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande på tisdagen.

Pressmeddelandet fortsätter: ”Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.”

- Att fortsätta att röra på sig är viktigt för hälsan, såväl den fysiska som mentala. Vi välkomnar att man nu så tydligt markerar att ”träna gärna men gör det säkert”. På Medley följer vi självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit en rad åtgärder; utökad städning, träning utomhus, färre platser på gruppträningen med mera. Våra 20 anläggningar är öppna och du är välkommen att träna, simma och bada, säger Claes Mittjas, VD på Medley.

Läs Folkhälsomyndighetens pressmeddelande i sin helhet här, Träna gärna men gör det säkert 

Här kan du läsa mer om vad vi på Medley har vidtagit för åtgärder, Mot bakgrund av Coronaviruset 

Och här hittar du svar på de vanligaste frågorna som kommer till oss just nu, FAQ