Aktuellt

Glöm inte friskvårdsbidraget

Har du inte nyttjat friskvårdsbidraget än? Passa på att köpa ett medlemskap, boka en simkurs eller avsluta 2021 med att unna dig en personlig tränare.

Friskvårdsbidrag är en fantastisk möjlighet för dig att dels testa något nytt, dels att få tillbaka lite pengar för den motion du utför. Medley är anslutna till Benify, Wellnet och Epassi.

Vad är friskvårdsbidrag?
Hur funkar friskvårdsbidraget, hur mycket får man och vad får man göra? Friskvårdsbidraget är skattefritt upp till 5 000 kronor per år och kan användas av anställda till enklare motion och friskvård, som till exempel ett gymkort eller massage.

Vilken typ av aktivitet kan jag få friskvårdsbidrag för?
Det korta svaret är all typ av motion, till exempel; personlig träning, gym, simning, vattengympa, Zumba och även äventyrsbad numera. Men om du är osäker kan du enkelt söka i skatteverkets tabell HÄR

Hur snabbt får man friskvårdsbidraget?
De flesta arbetsgivare brukar betala ut friskvårdsbidraget någon månad efter att man lämnat in godkänt kvitto. Man behöver alltså inte vänta till slutet av året. Dock är det viktigt att hålla reda på sista datum för inlämning av kvitto så att man inte missar att nyttja innevarande års bidrag.

PS. Kom ihåg att bidraget inte går att spara till nästa år. Den 31 december brinner pengarna inne. Kanske är det dags att boka den där intensivkursen? Och glöm inte att du som är medlem har 20% rabatt på vuxenkurser och personlig träning.