Yogaövningar | del 4

Det är dags för sista delen i serien med fokus på att fördjupa förståelsen för olika yogaposer. Utöver att du kanske vill öva och öka din förståelse för en specifik yogapose så kan de också göra ett yogapass lite roligare om man förstår de olika namnen på yoga övningarna.

Idag är det dags för stretch och lite mys. Död mans position är lite av en favorit då den fokuserar på total avslappning. Det är det som är belöningen. Att landa i kroppen. 

Idag kommer vi fördjupa oss i:

Kobran
Död mans position

Kobran
Denna position ökar rörligheten mellan skulderbladen och öppnar upp på framsidan av bröstet. En bra övning för stela och lätt rundade bröstryggar där huvudet och axlarna “fastnat” framför kroppen. Ökar även upp styrkan i musklerna mellan skulderbladen.

Instruktioner:
Lägg dig på mage med benen rakt ut bakom dig med fotryggarna i golvet. Pressa låren ner i golvet. Sätt dina handflator i golvet rakt under axlarna och pressa armbågarna mot kroppen för att öppna upp bröstet. Sträck nu huvud och bröst framåt/uppåt, med rak och utsträckt nacke. Lyft dina axlar och överkropp så högt du kan, krök ryggen och dra ihop skulderbladen. Låt blicken titta rakt fram, behåll nacken lång och toppen av huvudet uppåt. Ta fem till tio andetag innan du sänker ner dig mot golvet igen.


Död mans position
Detta är den avslappnande slutpositionen när man har yogat. Den låter dig gå in i total avslappning och är menad att skänka energi framåt.


Instruktioner:
Lägg dig raklång med armarna utmed sidorna. Lägg en platt kudde under huvudet och vinkla fötterna lite snett utåt. Låt gärna dina handflator vila en bit från kroppen och vända uppåt. Slut dina ögon och andas djupa andetag.

Hoppas du du lärt dig något under seriens gång och vem vet du kanske helt plötsligt känner att du vill ha ännu mer? Då har vi flera pass du kan boka in dig på här: https://www.medley.se/vart-utbud/grupptraning