Vi tipsar om roliga lekar i simhallen

Att bada och leka i uppvärmda bassänger är många barns favorit. Poolen är en härlig plats för barn att få utlopp för sin energi och livsglädje. Ibland kanske man dock behöver lite hjälp med att komma på aktiviteter att göra tillsammans med sina barn så vi plockade ihop några av våra favoriter.

  1. Låt barnen vara lika starka som Pippi - i vattnet kan de orka lyfta dig som är vuxen.
  2. Dyk mellan varandras ben. Anpassa avståndet så att även den yngsta klarar av att simma under hela familjens ben.
  3. Öva dykning från startpallarna. Är ditt barn nybörjare, börja med att sitta på poolkanten för att sedan övergå till att stå vid poolkanten innan ni tar er an startpallarna.
  4. Anordna ett familjemästerskap i vattenrutschkanan. Vem är snabbast ner?
  5. Tävla om vem som gör “värsta bomben”, störst plask vinner.
  6. Passa på att ta ett eller flera simmärken. Det är roligt att göra även om du är vuxen.

Behöver du hjälp med tips eller övningar är våra badvärdar behjälpliga och vill ni träna dykning finns en bra instruktionsvideo här.

Vad har du för favoritaktiviteter i badet? Låt fantasin flöda och lek på barnens villkor, du kommer upptäcka att det är kul att vara barn för en stund och efteråt kommer ni att ha så mycket roligt att prata om.

Just nu är det ganska lugnt i våra simhallar, vi har öppet och du är varmt välkommen in för att simma och bada!

PS

Värt att notera i rådande samhällssituation är att både MSB och Svenska Badbranschen meddelar att “klormängden i våra bassänger är tillräcklig för att döda både virus och bakterier”. Här kan du läsa mer vilka åtgärder som vidtagits och vad myndigheterna säger. 

Och Folkhälsomyndigheten gick även ut med ett pressmeddelande under gårdagen med information om att “Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet”. Här kan du läsa mer

För oss på Medley är säkerheten viktig och vi följer Konsumentverkets rekommendationer:

  • Barn under 12 år måste, oavsett simkunnighet, alltid ha sällskap av ombytt, simkunnig och betalande vuxen.
  • Alla icke simkunniga över 12 år ska medföljas av ansvarig simkunnig betalande vuxen.
  • Barn 0-6 år ska aldrig lämnas längre bort än en armlängds avstånd.
  • Spädbarn måste ha godkända badblöjbyxor på sig (engångsblöja är inte tillåtet). Badblöjbyxor finns att köpa i vår shop om du skulle sakna eller ha glömt dem hemma.