”Vi längtade tills vi fyllde tio så vi kunde följa med och träna”

När vardagen är jäktig och livet kommer emellan kan det ibland vara svårt att balansera träning och tid med familjen. För familjen Tschemernjack blev träningen vägen till kvalitetstid tillsammans. – Hela upplevelsen, innan, under och efter träning, är kul att göra tillsammans, säger mamma Hanna.

På Ramdalens sportcenter i Oxelösund spenderar Hanna och Rune Tschemernjack mycket tid. Hanna, 41 år och före detta kanotist, och Rune, 50 år som har år av styrketräning bakom sig, gillar att vara aktiva och har länge motionerat på Medley. Sedan barnen fyllde tio år har de tagit varje chans de får att följa med föräldrarna. Jack, 12 år, och Kalle, 11 år, är båda fotbollskillar som gärna kompletterar fotbollsträningen med familjeträning.

– Vi längtade tills vi fyllde tio, så vi kunde följa med, säger Kalle och får medhåll av Jack.
– Det är kul att träna tillsammans och testa varandra.

Varierande träning för hela familjen

Från det år som barnen fyller tio år får de följa med till gymmet och träna familjeträning. Familjegruppträningspassen är utformade för att vara lika roliga och nyttiga för alla i familjen. Passens träningsformer är varierande, med allt från spinning till familjen Tschemernjacks två favoriter: Medley Station och Multi. Medley Station är cirkelträning där övningar i lättanvända maskiner varvas med stationer med olika typer av redskap, medan Multi innebär moment av styrka och explosivitet, kombinerat med konditionsövningar.
– Det är mycket bra tränare på Medley. De driver på en och peppar mycket, vilket gör att man orkar det lilla extra, säger Hanna.

Familjen tränar ett par pass i veckan, särskilt under det kallare halvåret då det inte är fotbollssäsong. Om familjeträningen krockar med fotbollen simmar föräldrarna på egen hand.
– Det är det som är så bra med Medley, man kan göra allt möjligt där. När vi inte går på familjeträning så kan vi simma innan jobbet istället, menar Rune.

Jobbigt och roligt tillsammans

Hur mycket träning man hinner med beror givetvis på situation i livet och hur vardagen ser ut. För familjen Tschemernjack blev familjeträningen ett perfekt sätt att aktivera familjen, samtidigt som de får spendera kvalitetstid tillsammans.

– Familjeträning är nytta med nöje. Hela upplevelsen, innan, under och efter träning, är kul att göra tillsammans. Man sporrar varandra att anstränga sig lite extra och har roligt på vägen, konstaterar Hanna.
– På passen är det blandat vuxna och barn, det finns ett bra utbud av varierande träning och framförallt är det roligt, säger Jack.

När vi pratar med familjen så har de ett spinningpass inplanerat under fredagskvällen, men på grund av lite förkylningar kan inte alla följa med.
– Vi blir en 50 procentig styrka idag, men det gör inget. De andra får tjuvstarta fredagsmyset så länge, skrattar Rune.

Här kan du läsa mer om familjeträning, tider och pass hittar du på din Medleyanläggnings sida.

Här kan du också läsa tips på övningar du och familjen kan göra tillsammans.