Vansbro Tjejsim - 7 bra tips inför och under loppet

Vansbro Tjejsim är ett av Sveriges största lopp för tjejer. Simmet är indelat i elitlopp och motionslopp vilket gör att du kan delta oavsett vilken ambitionsnivå du har. Här får du tips från Linda Tillander hos Medley som förra året deltog i Vansbro Tjejsim. Detta gjorde jag efter det att jag hade värmt upp den sista startgruppen och efter att ha sett alla fantastiska deltagare under tre dagar. Vansbro Tjejsim är något för dig som tycker upp upplevelser och utmaningar.

 

Här kommer tipsen för Vansbro Tjejsim

  • Är det första gången du simmar i öppet vatten så ha inte för höga krav (det är inte samma sak som i bassäng, när man simmar Vansbro Tjejsim så lever vattnet sitt egna lilla liv)
  • Tänk på att vattentemperaturen kan vara avgörande för din helhetsupplevelse, är det kallt så glöm inte våtdräkten! (jag hade tur, nästan 20 grader i vattnet förra året om jag inte missminner mig)
  • Du behöver inte vara orolig för olyckor (funktionärer är tätt placerade längs sträckan som hela tiden övervakar vad som sker i vattnet)
  • Vi från Medley finns på plats och värmer upp dig innan start så var med, ha roligt och förbered kroppen innan start med rörelse. Om inte annat så stretchar du ut våtdräkten ordentligt.
  • Se till att du har sovit ordentligt innan du ska simma Vansbro Tjejsim och att du har ätit en god och energigivande frukost. Just nu älskar jag smoothie bowls, banan & mango toppat med jordnötssmör, kokos, pekannötter, mums!
  • Och glöm inte att njuta och ha kul ! Jag hoppade i med full fart men ganska snabbt bestämde jag mig för att dra ner lite på tempot och njuta av den fina omgivningen. Och WOW vilken känsla att komma in på upploppet, höra musiken, alla glada tillrop, VILKEN FEST det är på Vansbro Tjejsim!
  • Jag önskar dig stort lycka till och glöm inte att se till att vara rädda om varandra i vattnet.

Vill du också vara med och delta i Vansbro Tjejsim men först öva i vattnet. Läs mer om våra crawlkurser och våra kurser i open water här. 

Ha så kul på Vansbro Tjejsim!