Träningsresan gav mig självförtroende och trygghet i gymmet

Merja Wall tränar på Tyresö Aquarena och har precis tränat sig igenom träningsresan på Medley. Träningsresan är vårt koncept för att hjälpa våra nya medlemmar att komma igång med sin träning och att bibehålla hälsan över tid.

Träningsresan innehåller flera nivåer med bland annat träffar med instruktör, workshops och färdiga träningsprogram. Vi intervjuade Merja för att få reda på hur hon upplevt sin första träningsperiod.

Merja har gått från första nivån till den tredje nivån och känner sig idag både säkrare och starkare. 

  • Jag började på nivå 1 då jag är nybörjare i gymmet och endast har tränat gruppträning tidigare. Det har varit en bra resa och det enda jag egentligen har saknat är fler stretchövningar, berättar Merja.

Hur har Träningsresan påverkat din träning?

  • Tidigare har jag bara varit i gymmet vid något enstaka tillfälle och då varit osäker både på övningar att göra och inställningar av maskiner. Jag tycker fortfarande att gruppträning är roligast men jag märker av fördelarna med styrketräningen i vardagen. Jag har också fått ut mer av min gruppträning nu eftersom jag har bättre teknik och förstår vad jag ska tänka på/känna under styrkedelarna där. Jag är mer medveten om hur rörelserna och utförandet ska vara.

Tränar du annorlunda nu jämfört med innan du fick hjälp?

  • Ja det gör jag, nu är jag oftare på gymmet och kombinerar gruppträning och gym. Idag försöker jag köra igenom något av träningsprogrammen någon/några ggr i veckan eller iallafall några övningar, beroende på tid, innan jag kör till exempel ett Zumbapass. Ibland är jag även här för att enbart styrketräna tillsammans med min man. 

Vad upplever du är den största förändringen?

  • Jag känner mig mer säker i gymmet och vet vad jag ska göra när jag är där och vilka inställningar det ska vara på maskinerna. Att veta vad och hur skapar både trygghet och självförtroende.