Träningsglädje - en känsla som alla borde få uppleva

En viktig del i ett aktivt liv är att hitta träningsglädje som gör träningen till något att se fram emot. Men hur hittar man den? Och hur får man träningsglädje på Medley? Åsa Änghede, konceptchef för träning och hälsa på Medley, delar med sig av sina tips för en gladare träning.

– Träningsglädje är en häftig känsla som är svår att beskriva. Man måste nästan uppleva den själv för att förstå, säger Åsa Änghede som hittar sin träningsglädje genom utomhusträning.
– Personligen har jag alltid gillat längdskidåkning, cykling och löpning, men kombinerar det gärna med rörlighet genom trevliga grupp-pass för en varierande träning.


Testa dig fram

Vad man gillar för träning är såklart väldigt olika och att hitta vad man gillar kan vara svårt. För att hitta den träning som passar en själv bäst gäller det att testa sig fram. Genom att testa många olika sorters träningstyper kan man till slut hitta sin favorit eller den perfekta kombinationen.

Som nybörjare kan det vara bra att testa tillsammans med någon – på så vis känner man sig kanske lite tryggare, samtidigt som det blir en rolig grej att göra tillsammans.
– Att testa sig fram med någon man tycker om, exempelvis en kompis eller sambo, är en bra väg att gå. Man kan också testa med sina barn eller med hela familjen, och då kan Medleys familjeträning passa bra. Om man vill ha personlig hjälp så finns alltid våra duktiga PT:s till förfogande, säger Åsa.

Variera träningen

Just variation kan vara nyckeln för vissa till att hålla kvar sin glädje och träningsmotivation. På så vis får man en allsidig träning som gör att man inte tröttnar utan istället håller träningsglädjen uppe.
– Medley Rörlighet är något jag varmt rekommenderar, även som komplement till annan träning. Oavsett om man styrketränar eller simmar, så är det bra för kroppen med variation vilket också håller motivationen uppe.


Glada Gubben

En bra start i jakten på träningsglädjen är Glada Gubben-passen. Träningspass som går under den Glada Gubbens märkning handlar om just glädje i träningen, med en låg tröskel för att komma igång och med variation mellan enkla, avancerade och roliga träningstyper. Det passar utmärkt för såväl nybörjare, som för de med mer erfarenhet.

Hos Medley finns alla träningssorter och vi hjälper dig gärna att hitta den typ eller kombination som passar dig bäst, för att du skall känna den underbara känslan av träningsglädje.

Åsa Änghede