Träningen har gett Gunnel minnen och goda vänner

Det som började som ett sätt att knyta ihop veckan tillsammans med en kollega. Idag, över 20 år senare, är 77-åriga Gunnel Lilliehorn-Rosqvist en av Medleys trognaste medlemmar. Fyra dagar i veckan är det vattenträning, dans och gym på Ljungsbros fritiscenter. Genom träningen har hon fått både härliga minnen och goda vänner.

Gunnel Lilliehorn-Rosqvist och hennes lärarkollega bestämde sig år 1995 för att börja simma och träna på fredagar efter jobbet, i vad som idag är Medleys Ljungsbros fritidscenter. På så vis kunde de motionera och få till ett fint veckoslut på samma gång. Duon fortsatte när pensionen kom och för några år sedan flyttade Gunnels väninna till Linköping, men det hindrade inte Gunnel från att fortsätta på inslagen väg.
– Jag har ju byggt upp ett sorts behov av att träna, eftersom att jag mår bra av det, säger Gunnel.


Dansträning är favoriten

Gunnel är 77 år och bor i Ljungsbro, bara ett stenkast från Göta kanal, och spenderar gärna dagarna med att läsa en bra bok eller umgås med nära och kära. Fyra dagar i veckan är det träning på schemat: vattenträning på måndagar och onsdagar, dans på tisdagar och gym på fredagar.
– Tisdagar är min favoritdag, för då är det dans med Sara som instruktör. Sara är så fantastisk, det är precis rätt människa på rätt plats. Vi är ett gäng runt 70-årsåldern, som hon inspirerar till att ha så roligt, säger Gunnel.

Gunnel har alltid gillat att röra på sig och har prövat sig fram genom bland annat gymnastik och jazzdans, men det är i varierad träning som hon nu hittat rätt – både med träningen och socialt.
– Det bästa med Medley är att det är så nära, att utbudet är så varierande och att man kan gå på gruppträning. När man tränar lite olika saker och är där bestämda dagar, så får man även vänner genom träningen. Det är en speciell relation, för man umgås egentligen väldigt sällan utanför träningscentret, men vet ändå nästan allt om varandra, menar Gunnel.


Barnbarnens favoritbassäng

Gunnels fyra söner är vuxna och sedan länge utflugna ur hemmet, men de hälsar ofta på tillsammans med sina barn och då insisterar alltid barnbarnen på att få gå och simma med farmor.
– Det har blivit en sak att göra tillsammans. Minst fyra av mina barnbarn har lärt sig att simma i bassängen här på Medley, säger Gunnel och berättar stolt om barnbarnet Esters framgångar i vattnet:
– Hon var väldigt orolig och ville inte riktigt släppa bassängkanten. Tillsammans simmade vi 25 meter om och om igen, tills hon till sist sa ”Nu, farmor, vill jag simma längre!”. Hon simmade och simmade, tills hon till slut tog simborgarmärket.

Det är onekligen något speciellt med bassängen uppe hos farmor Gunnel i Ljungsbro.
– Även om de har en simbassäng där de bor också, så hävdar barnbarnen bestämt att den här uppe är den bästa som finns, säger Gunnel.