Träning för hälsa - så kan du fortsätta att röra på dig

Jobbar du hemifrån och får inte längre den där vardagliga promenaden till eller från jobbet, eller på lunchen? Är du en av dem som rekommenderas att stanna hemma för att du är i riskgruppen? Vi har öppet, men om det är så att du är orolig och inte känner att du vill gå till din träningsanläggning just nu -det här kan du göra istället.

Att det är viktigt att röra på sig vet nog alla idag. Att träning ger positiva fördelar både på den fysiska och psykiska hälsan är väletablerade fakta. Men i och med det som nu sker i samhället kopplat till Coronaviruset hur ska man då kunna fortsätta att få till rörelse i vardagen om rekommendationer från myndigheter eller personlig oro sätter stopp?

Träna hemma utan behov av utrustning

Att träna hemma är ett bra alternativ för dig som inte får, vill eller kan gå ut.

Här har vi skrivit om ett par övningar som är enkla att utföra hemma, det behövs ingen utrustning eller vikter, endast din egen kropp som verktyg. Träna hemma

En annan av våra samarbetspartners har delat med sig av flertalet styrketräningsprogram som du kan göra hemma, du kan ladda ner och skriva ut pdf:erna här:

Hemmaträning 1

Hemmaträning 2

Hemmaträning 3

Träna online

En annan av våra samarbetspartners har öppnat upp 95 onlineträningspass så att du kan träna hemma helt gratis, du hittar dem här: träna online

Och varför inte bjuda in en kompis via facetime, skype eller annan digital plattform så att ni kan träna tillsammans? 

Ut och njut i skog och mark

Om du har möjlighet, och inte rekommenderas att stanna inne, så försök att gå ut och ta den där promenaden eller spring den där löprundan. Förutom motion och rörelse så är frisk luft och sol är också viktigt för hälsan, såväl den fysiska som mentala.

Ta hand om dig och fortsätt att röra på dig i den utsträckning du kan!

Mvh
Medley