SwimFun och crawl - utveckla simningen efter simskolan

Har ditt barn gått igenom alla simskolestegen men vill fortsätta att lära sig mer, simma, leka och ha kul tillsammans med andra? Vi har flera kurser som riktar sig till barn som vill ta nästa steg och fortsätta att utveckla simningen efter simskolan.

På flera av våra anläggningar finns det SwimFun – roliga och lärorika vattenaktiviteter för barn från 7 år. Våra SwimFun-kurser finns i flera olika varianter - crawl för barn, sjöjungfrusim, märkestagning. Utbudet varierar beroende på anläggning och förkunskapskrav för dessa kurser är att ditt barn kan simma 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim.

- Då barnen lärt sig att behärska sin simning kan många känna att de växt ifrån simskolan, men de vill ändå fortsätta att göra annat kul i vattnet. Det är just för dessa barn som vi skapat SwimFun, säger Bitte Forsman, Bad- och  kursansvarig på Medley.

Dessutom har vi crawlkurser i olika varianter för barn som är från 16 år. 

Swimfun, olika varianter

För den som gått igenom de flesta stegen av våra simskolor finns SwimFun i olika varianter där barnet kan utveckla sin teknik ytterligare med fokus på det barnet tycker är roligt. Kan ditt barn redan simma 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim, vilket är kravet för dessa kurser, så är dessa kurser ett roligt sätt att komma vidare och lära sig mer, utveckla sin teknik ytterligare elle bara för att fortsätta att ha roligt i vatten.

SwimFun

SwimFun är för dig som redan kan simma 50 m bröstsim och nu vill fortsätta lära dig massa roliga saker man kan göra i vatten såsom livräddning, märkestagning, testa på crawl och kanske sjöjungfrusim med mera.

SwimFun Crawl

Här introducerar vi crawlets (frisimmets) grunder. Med rätt teknik blir det enkelt att träna upp uthålligheten i simningen. Vi provar även på att göra proffsiga voltvändningar och startdyk från pall eller kant.

SwimFun Märkestagning

I SwimFun märkestagning finslipar vi tekniken i bröstsim och ryggsim samt tränar på de olika delmoment som behövs för att uppfylla kraven både för våra mest populära och de mer avancerade simmärkena.

SwimFun Livräddning

En lika rolig som nyttig kurs i livräddning och vattenvana för barn från 7 år. Vi blandar på ett lekfullt sätt teori med massvis med praktiska övningar i första hjälpen, HLR, bogsering, bojkastning, simning med mera.

SwimFun Sjöjungfrusim

Sjöjungfrusim är kursen för dig som vill lära dig simma runt som en sjöjungfru, göra undervattens-kullerbyttor, figursim och delfinkickar i en sjöjungfrudräkt i regnbågens alla färger med stjärtfena. 


Crawlkurser

Från 16 år erbjuder vi olika nivåer av crawlkurser, från nybörjare till avancerad och vidare till träningsgrupper och open-water-kurser, dvs där du crawlar i öppet vatten utomhus.

Här kan du läsa mer om våra olika crawlkurser.

Hoppas att du fått lite siminspiration, vi ses i vattnet!

/Flodis

PS. Dessa kurser hittar du under SwimFun respektive crawlkurser i bokningen, dvs inte under simskola.