Succé för Triathlonevent

I lördags hölls ett Triathlon på Medley Ljungsbro. Stämningen under eventet var på topp bland deltagarna och var en succé. Johnny Oscarsson som anordnade eventet delar med sig av dagen.

Själva idén hade Johnny tänkt på länge och nu blev det äntligen av. Och han säger att fördelen med att köra ett Triathlonpass är att man får prova lite av varje; simning, cykling, styrka och kondition. Dessutom hade de ställt ut cyklarna i simhallen och körde styrka och kondition utomhus – det gjorde passet ännu mer speciellt.

-Vi har ju fantastiska möjligheter på Medley med simhall, spinningcyklar och möjlighet att gruppträna så det här var verkligen något värt att prova.

Hur var upplägget?

-Först simmade vi i 30 minuter och det efter egen förmåga och inga krav på längd, men ändå att hålla igång simningen under 30 minuter. Efter simningen så gjordes ett snabbt byte av kläder och sen ett cykelpass. Vi körde ett högintensivt pass, Les Mills SPRINT. Sen ombyte igen och en liten påfyllnad av energi med frukt och dryck innan det var dags för ett 30minuters utomhus-365 med 15 stationer innehållande styrka och lite flås. Vi avslutade med cirka 15 minuter korta ruscher med upphopp, armhävningar, tuck jumps och burpees.

personer tränar på en stor gräsmatta

Hur var stämningen?

-Stämningen var på topp tycker jag. En del lvar ite spända på hur det skulle gå, speciellt med simningen där vissa inte var så vana, men alla var laddade och hade viljan.

bassäng

Utsågs någon vinnare?

-Alla som deltog är vinnare, man tävlar med sig själv. Det handlar om träningsglädje, att alla kan vara med och utvecklas, träna ihop och ha grymt kul på vägen.

människor på gräsmatta efter träningspass

Kommer ni att köra Triathlon igen?

-Det hoppas jag! På grund av rådande Coronarestriktioner med en begränsning på 14 glada deltagare plus mig som instruktör. Det var flera som frågade när nästa gång skulle köras, och en del som jag har pratat med efteråt som hade reservplatser till passet är taggade på att få vara med.

/Johnny Oscarsson Medley Ljungsbro