Smakrik pumpasoppa med kokos och röd curry

Vi fortsätter tipsa om hur ni kan använda säsongens råvaror till soppor. Denna gång med Pumpa!

Fyra portioner:

  • En gul lök
  • Två vitlöksklyftor
  • En hel pumpa (ca 1 kg)
  • 1-2 tsk röd currypasta
  • En burk kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • En tärning grönsaksbuljong
  • Olja och salt

Gör såhär:

  1. Skala och kärna ur pumpan, dela den sedan i mindre bitar.
  2. Skala lök och vitlök. Riv tillsammans med pumpan grovt i en matberedare.
  3. Fräs rivet i olja i en stor kastrull tillsammans med currypasta, men utan att det får färg.
  4. Tillsätt kokosmjölken, vattnet och buljongen. Låt koka i cirka 10 minuter.
  5. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och currypasta.

Tips: servera med strimlade grönsaker, böngroddar eller rostade pumpakärnor från pumpan!