Smakrik pumpasoppa med kokos och röd curry
Vi fortsätter tipsa om hur ni kan använda säsongens råvaror till soppor. Denna gång med Pumpa!
Fyra portioner:
- En gul lök
- Två vitlöksklyftor
- En hel pumpa (ca 1 kg)
- 1-2 tsk röd currypasta
- En burk kokosmjölk
- 5 dl vatten
- En tärning grönsaksbuljong
- Olja och salt
Gör såhär:
- Skala och kärna ur pumpan, dela den sedan i mindre bitar.
- Skala lök och vitlök. Riv tillsammans med pumpan grovt i en matberedare.
- Fräs rivet i olja i en stor kastrull tillsammans med currypasta, men utan att det får färg.
- Tillsätt kokosmjölken, vattnet och buljongen. Låt koka i cirka 10 minuter.
- Mixa med stavmixer och smaka av med salt och currypasta.
Tips: servera med strimlade grönsaker, böngroddar eller rostade pumpakärnor från pumpan!