Simpodden med Jonas Colting

Ni har säkert sett Jonas Colting i något debattprogram på TV eller läst en krönika i någon kvällstidning. Idag är Jonas kanske mest känd som hälsodebattör, författare och föreläsare men färre känner till hans långa karriär som simmare och triathlet.

Vi bjöd in honom för att prata om Sverigesimmet - ett välgörenhetsprojekt som innebar att han simmade från Stockholm till Göteborg förra sommaren till förmån för WaterAid, men passade även på att reda ut en gång för alla vad Jonas egentligen har emot fredagsmys.

Sverigesimmet som var ett välgörenhetsprojekt som Jonas Colting gjorde förra året i tillsammans med hjälporganisationen WaterAid som Medley har ett längre samarbete med. WaterAids vision är en värld där alla har tillgång till vatten och sanitet.

Sverigesimmet innebar att han simmade från Stockholm till Göteborg, en sträcka på över 600 km, målet var att samla in en krona per simmad meter. Den 6 juli 2014 hoppade Jonas i vattnet i Stockholm och simmade genom Göta Kanal, via Vättern och Vänern för att till slut komma fram till Göteborg den 15 augusti 2014. Den totala sträckan blev 640 km, utförd på 41 dagar, ett genomsnitt på 15,6 km simning per dag. Insamlingen slutade i strax över 700 000 kronor. Ge din gåva till WaterAid här.

Vill du veta mer om Jonas Colting?

Följ honom på Instagram via @jonascolting och besök hans webbplats.