Simpodden babysim med Gill Drangnell

I det här avsnittet av Simpodden snöar vi in på det här med babysim. Vi har med oss Medleys egen expert Gill Drangnell som varit med sedan den svenska babysimboomen på 80-talet och vi pratar om varför babysim är både roligt och viktigt, vad en kurs innehåller, vad man behöver tänka på innan man bokar och mycket annat.

Förberedelser hemma

Innan kursen kan du börja träna vattenvanan genom att bada tillsammans med barnet i badkaret. "Vattna" gärna försiktigt med en vattenkana över barnets ansikte. Se videos på Trygg-Hansas sajt Babybojen. Vi kan också rekommendera Simskoleförbundets sajt.

Checklista när du bokar babysimkurs

  • Ordentligt kursupplägg med tydliga mål
  • Välutbildade instruktörer
  • Temperatur i bassängen (minst 32 grader)
  • Ventilation och rengöring

Att tänka på innan kursen

Packa med en godkänd babysimbyxa, handduk eller morgonrock och mat. Hoppa över tillfället om barnets allmäntillstånd är försämrat, till exempel på grund av feber, urinvägsinfektion, öppna sår och liknande. Kom i god tid inför kursen så att ni slipper stressa, undvik att boka in fler aktiviteter samma dag.

Medleys babysim

Medleys kurser i babysim och minisim ger ditt barn grunderna för glädje och trygghet i vatten. Det är dessutom en mysig aktivitet för förälder och barn. Efter babysim och minisim erbjuder vi simskola för alla åldrar. Läs mer om våra kurser här.