Sex tips för att hålla igång träningen i sommar

Sommaren och semestern är en tid då många bryter sina vanor och reser iväg till sommarstugor och utomlands. Tyvärr är det också lätt att komma ur träningsrutinerna på köpet. Så hur gör man för att hålla igång träningen under sommaren? Tips från PT: strunta i rutinerna och tänk utanför boxen.

Många av oss har en väldigt icke-rutinmässig semester så måste man inte hålla fast vid sina träningsrutiner till varje pris. Risken är att semesterplanerna blir lidande. Samtidigt är motion viktig för hälsan och det är tungt att starta om igen till hösten. Passa därför på att testa något nytt och annorlunda, var kreativ och se möjligheterna till rörelse och motion.

Här kommer hennes sex tips på hur du kan hålla igång träningen över sommaren.

1. Tänk utan för boxen

Rutinerna är redan brutna, varför inte släppa dem helt och tänka utanför boxen. Sommaren är det perfekta tillfället att testa något nytt eller annorlunda. Är du den som håller till bland gymmets maskiner? Då kanske sommaren är det perfekta tillfället att prova att springa eller simma. På köpet får kroppen lite omväxlande träning.

2. Se världen som en lekplats

Se omvärlden som ett barn och lek dig fram! Hur kan du använda din närmiljö för att träna? Att springa eller krypa i sand är superjobbigt. Skogen med stockar och stenar bjuder på många möjligheter. Eller varför inte en lekplats bokstavligen, den innehåller hur många träningsmöjligheter som helst för den med öppet sinne.

3. Släpp bilden av vad ”riktig träning” är

Om du är en motionär som tränar för hälsan så är det viktigaste ATT du rör på dig. Att jaga och busa med barnen, att ro båten istället för att använda motorn en bit eller ta en skogspromenaden på jakt efter blåbär, det är också motion.

4. Gör egentid till familjetid

För många är träningen ett tillfälle till egentid. Men under semestern kan det vara svårt att lämna familjen eller sällskapet man umgås med. Istället för att jaga febrilt efter sin egentid, passa på att göra träningen till en gemensam aktivitet med familj och vänner. En cykeltur, ett gympapass på gräset eller varför inte spela lite fotboll eller volleyboll tillsammans? 

5. Bestäm antal tillfällen 

Är du den som ändå behöver lite struktur? Bestäm antal gånger du ska träna den kommande veckan och prata ihop dig med sällskapet du är med. Tillsammans och alltefter att veckan går så kan ni hitta tillfällen där det passar med ett träningspass.

6. Sänk kraven

Ibland kan bilden av vad ett träningspass är sätta käppar i hjulet för oss. Har du inte tid till en timme på gymmet så kanske du har tid till något annat? Blev det en kvarts styrketräning på gräsmattan? Jättebra. Tio minuters löpning i sanden på stranden? Perfekt. Det må vara en klyscha men den bästa träningen är den som blir av.