Så får du till rörelse (och steg) när du jobbar hemifrån

Många är vi som följer hur många steg vi tagit varje dag genom våra smarta klockor, träningsklockor och mobiltelefoner. Att stegen blir färre när vi jobbar hemifrån kanske inte kommer som någon direkt överraskning för någon, men att det är så stor skillnad…ja det kanske du, precis som jag, inte har tänkt på förrän nu.

Promenaden till jobbet eller till och från buss eller tunnelbana tas inte längre. Eller den korta lunchpromenaden till favoritlunchrestaurangen, ja till och med de där stegen i trappen i trappuppgången. Många bäckar små som man brukar säga… Så här gör du för att ändå få stegen på klockan att ticka på.

Om du är frisk, inte tillhör någon riskgrupp och fortfarande kan och får gå ut så rekommenderar vi:

Morgon - 10-15 minuters rask promenad ute före eller efter frukost. Det gör susen för humöret och så kan du börja arbetsdagen på topp.

Lunch - 10-15 minuters rask promenad ute. Du kanske kan passa på att inhandla lite lunch för att stötta någon lokal restaurang?

Fika - 10-15 minuters rask promenad ute. Lite extra frisk luft för att vara alert de sista arbetstimmarna.

Om du är frisk men av någon anledning inte kan eller bör gå ut så rekommenderar vi:

Morgon - Gå utfallsteg i det största rummet du har, fram och tillbaka, fram och tillbaka i 5-10 minuter. Det kanske inte världens roligaste men det är bra träning.

Lunch - Knäböj med upphopp (glöm inte att få med armarna). Genomförs i 1x5 minuter. Puls utlovas.

Fika - Kliv upp och ned på stol/soffa i 5-10 minuter (Obs se till att välja en stadig stol). Om det blir för jobbigt kör 1x5 minuter.

Har du en trappa i ditt hus så varför inte gå upp och ned i den några extra gånger varje dag. Och glöm inte att ta med dig dina barn i rörelseträningen, det är alltid roligt att göra saker tillsammans.

Kom ihåg att all träning är bra träning, och varje liten grej du gör har betydelse för båda knopp och kropp!

Mvh
Åsa Änghede, Konceptchef Träning och hälsa