Oktoberutmaning | Luftboxning

Behöver man motstånd för att få effekt av sin träning? Nej absolut inte. Alla som någon gång har spelat luftgitarr vet att det är om lika svettigt som ett boxningspass. Så just därför så ska vi sätta på Rocky och boxas som om ett bälte stod på spel den här månaden.

Luftboxning är precis som det låter bara det att du inte slår mot något och du behöver inga handskar och ingen sparringpartner. Istället kan du utmana spökena i ditt huvud. Försök att visualisera området omkring dig, att förflytta dig med tanken bidrar inte bara till större fokus utan det tar även bort känslan av att “det här är fånigt”. Och framförallt gör det träningen mindre jobbig och desto mer rolig.

Varför är boxning bra?
Utöver att du får upp pulsen och får riktig genomkörare av överkroppen så dämpar boxning ångest genom att du distraherar tankarna och istället fokuserar på din teknik. Det är inte unikt för boxning, men när du slår får du utlopp för mycket känslor vilket också gör det enklare att slappna av efter passet. Ett aktivt sätt för stresshantering helt enkelt.

Upplägg luftboxning

Väl en låt som du älskar och som har lite bas i sig så du har en rytm att förhålla dig till. Välj en ny låt varje dag eller håll dig till din favorit. Passets längd är nämligen lika långt som låten du boxas till.

  1. Raka slag 10 slag
  2. Krokslag 10 slag
  3. Uppercut 10 slag

Slå med så mycket styrka som du orkar och rör på benen och låtsas att du sparrar mot någon så att du måste parera slag tillbaka. Om du vill öka pulsen ännu mer addera 10 upphopp mellan var tionde slag.

Ha så kul!