Medleys barnkurser – rörelse med glädje

Förbättrad kondition, muskelstyrka och skeletthälsa. Stärkt mental hälsa och förbättrade skolresultat. Fördelarna med fysisk aktivitet för barn är många. Medley tipsar om höstens kurser som får barnen att röra på sig genom glädje, lek och gemenskap.

Barn behöver röra på sig för att växa och utvecklas ordentligt. Förutom att stärka kroppen är fysisk aktivitet nyttigt för den mentala hälsan. Ökad självkänsla och förbättrade skolresultat är några av fördelarna med en aktiv kropp. Barn och ungdomar rekommenderas att röra på sig en timme om dagen men forskning visar att unga är alltför stillasittande. De som idrottar i en förening är mer fysiskt aktiva och surfar mindre på sina telefoner jämfört med dem som inte är föreningsaktiva, visar en regeringsrapport från Centrum. Men alla barn är inte intresserade av idrott och tävlingar. Hos Medley finns kurser för barn och unga där den främsta inspirationen till att röra på sig är att ha roligt.

Höstens kurser för barn

En aktivitet där barn med spring i benen kan skaka loss utan krav på prestation eller tävlingsmoment är kursen SportFun. Under kursen får barnen på ett lekfullt sätt träna på motorik, kroppskontroll och rörlighet. Kursen finns i variationerna dans, mix och gympa och riktar sig till barn i åldrarna 7-10 år och 11-13 år.

SportFun Dans: Gruppen utövar koreograferad dans till musik med en uppvisning för föräldrar vid kursens slut. Läs mer här

SportFun Mix: Ett hopplock av en mängd olika träningsformer både på land och i vatten, inne och ute. Barnen har inflytande över vilka aktiviteter vi provar.

SportFun Gympa: Består av gymnastiska övningar som exempelvis kullerbyttor, stationsövningar, hjulning och stå på händer.

Här kan du läsa mer om SportFun

Kurser i gympa finns även för de lite yngre barnen genom SportKids gympa för åldrarna 5-6 år och 7-8 år. För dem allra minsta på 3-4 år finns SportKids Flodisgympa där barnen övar på grovmotorik och kroppskontroll. Genom lek och musik får barnen bland annat hoppa, rulla, klättra, krypa och ta sig igenom banor och stationer.

Här kan du läsa mer om SportKids

I vatten

Ett annat bra sätt att röra på sig är Medleys simkurser där barnen lär sig att vara trygga i vattnet. Det finns simkurser för barn i alla åldrar och nivåer, oavsett om det handlar om de första plasken eller mer avancerad simteknik. Om barnet redan är en fena i vattnet finns kursen Sjöjungfru där barnen får utlopp för sin fantasi. Det är en magisk känsla att ta sig fram i vattnet med gnistrande fenor i regnbågens alla färger.

Kurser och utbud kan variera mellan olika anläggningar. Gå till din Medleyanläggnings sida för mer information och bokning.