Marsutmaning | Armhävningar

En övning som tränar hela kroppen och som är svår att bemästra är just armhävningen. Den är jobbig och just därför är det kanske den som vi drar oss lite för att göra. Men den här månaden ska vi ta det lugnt och fint.

Hur gör man en armhävning egentligen? 
Armhävning finns i många former men vanligast är den klassiska när du börjar med att ligga raklång på mage med tåspetsarna i marken/golvet. Du böjer sedan armbågarna och sätter handflatorna i golvet i axelbredd. Spänn hela kroppen och magen och håll nacken rak. Denna övning kan du även börja med att stå på knäna istället för tåspetsarna. Det blir lättare och eftersom kan du jobba upp din styrka till att kanske göra en eller två på tåspetsarna. 

Upplägg
Vi ska öka med en armhävning varje dag. Vart du börjar beror helt på din egen förmåga. Gör så många du kan dag 1 utan att tappa spänningen i bålen. Det blir din startsiffra för utmaningen. Dag 2 ökar du med 1armhävning och fortsätter med ytterligare en varje dag månaden ut. 

Varför gör vi det här egentligen?
Ofta är det så att man sitter och väntar på motivation men sanningen är att du kanske väntar på något som aldrig kommer. Och när det gäller träning är det allt som ofta disciplin som krävs mer än motivation. Ibland måste man tvinga sig själv till sin egen lycka. Att börja med en armhävning per dag kan därför vara stärkande just för att komma in i en rutin.

Lyca till och ha en härlig månad!