Jag var sjöjungfru för en dag

Vem har inte drömt om att få vara sjöjungfru för en dag. Jag vet att jag gjort det. Och nu har jag äntligen fått simma som Ariel. Inte så lätt som man kanske kan tro, men riktigt riktigt roligt.

Det är en gråmulen förmiddag i november. Ute är det rått men här inne i simhallen är det varmt, om än lika fuktigt. I den stora bassängen är ett seniorpass i vattenträning i full gång, det ser roligt och lite jobbigt ut. Flera simmar längder i banorna bredvid och i barnpoolen leker barn och föräldralediga mammor och pappor.

Siminstruktören Sandra tar emot mig på Järfällabadet med två sjöjungfrufenor i famnen.

Hon går igenom första övningen på land och visar hur jag ska få på mig fenan och tar sig ner i poolen utan att fenan ska gå sönder. Det finns ”simfötter” längst ner där jag får sätter fast mina fötter och sen drar jag fodralet upp över magen och tar mig försiktigt i vattnet. Jag känner mig lite mer som en flodhäst än sjöjungfru till en början men det går som tur är snabbt över.

Sjöjungfrusim

Vi testar att simma på rygg, vilket går ganska bra faktiskt, det är lätt att få in tekniken. Hon visar hur man simmar på sidan, vilket också går bra. Sen ska vi dyka ner under vattnet och simma som en riktig sjöjungfru ”på mage”. Det är svårare, ner med rumpan, upp med bröstet och hålla andan. Det krävs flera försök för att få till tekniken på ett bra sätt. Och jag inser att jag behöver öva på att hålla andan en längre tid om jag ska bli en riktig sjöjungfru…

Vi övar volter under vattnet och att stå med huvudet nedåt och vifta på fenan ovanför vattenytan. Till sist får jag lära mig hur man posar som en sjöjungfru. Det är inte lätt, vare sig att simma eller posa. men det är kul. Extra roligt att se bilderna och filmerna efteråt, hahah.

Efter en härlig stund i vattnet är lektionen över och jag kan konstatera att, nej det här är faktiskt inte endast för barn. Det här blir inte sista gången, nästa gång tar jag med mig några vänner. The more the merrier.

Våga testa du med!

Håll utkik på din anläggning när nästa provtillfälle genomförs.

/Helena