”Jag är imponerad över entusiasmen som ledarna visar under liveträningen”

Medley har kört liveträning på Facebook under april och maj och en av dem som deltar på passen regelbundet är Kerstin Romin. Hon tränar vanligtvis på Tyresö Aquarena men har på grund av Corona behövt ställa om sin träning. Nu kör hon livepass tillsammans med sin man Hasse.

Så här tycker Kerstin om att träna live på Facebook:

- Superambitiöst! Dessutom ett väldigt bra alternativ, nu när c-skiten gör så att vi inte kan komma till anläggningen. Jag är dessutom lite smått imponerad över entusiasmen som ledarna visar och hur de orkar hålla snacket igång hela passet, trots avsaknad av feedback från synliga deltagare.

Har du hittat någon favorit?

- Nej, jag gillar blandningen. Dock kan jag inte uttala mig om stolspassen, som jag bedömt passar den allra äldsta åldersgruppen.

Finns det något du saknar?

- Sällskapet och kompisarna! Den direkta feedbacken i olika moment får man ju inte vid hemmaträning.

Varför har du valt att köra liveträning?

- Utomhuspassen har jag/vi inte vågat oss på av rädsla för eventuell smittospridning. En av oss är högriskare; man, äldre och parkinsonsjuk, därför var det i början av mars helt plötsligt otänkbart att gå till anläggningen. Så trist, men det var jätteroligt att hitta era livepass!

 Vad brukar du normalt sett träna?

- Vi brukar gå på alla easylinepass på förmiddagarna och på 60+gympan. Dessutom kör vi, i vanliga fall, ett varsitt PT-pass i veckan.

Hur länge har du tränat på Medley?

- Sedan anläggningen i Tyresö byggdes och då började jag på vattenträningen. Ganska snart fick jag med mig Hasse också. Efter ett tag blev jag sugen på easyline, jag tycker fortfarande att det är ett bra och lockande namn på ett pass, det fick mig att våga mig in i de övriga lokalerna och börja träna hårdare, och jag fick även med mig Hasse på de passen.

Hur ofta brukar du träna?

- Fem dagar i veckan och för min del blir det även ett dubbelpass den dagen jag har bokat PT-träning. Jag kan ju direkt säga att på den nivån ligger vi inte i dagsläget, men vi försöker att träna varannan dag här hemma. 

Att hålla igång träningen när man för tillfället inte kan gå till sin anläggning och göra det man är van vid kan vara en utmaning. Inte bara för att rutinerna ändras utan också för att de flesta av oss inte har maskiner och redskap hemma. Men det går att vara kreativ och hitta lösningar, något som Kerstin också gjort därhemma.

- Det är inte så lätt att få till tunga lyft, benpress och sånt som man kan göra uppe på gymmet. Lite grejor har vi hemma och med uppfinningsrikedom kommer man långt! Jag hade till exempel gamla järnhantlar kvar efter pappa, 3,25 kg vilket kändes som en märklig vikt, och så har vi köpt på oss en del. Marklyft på 53,5 kilo har jag i alla fall lyckats komma upp till, utan att egentligen ha utrustning för det. Bildbevis bifogas!

Skivstång på golvet

Finns det något du tycker att vi skulle kunna göra bättre?

- Det skulle vara bra med lite flera pass att byta mellan här hemma, så att det inte går slentrian i träningen. För min egen del är passen bra, men för ”vissa andra” i min omedelbara närhet går det lite för fort. Jag inser vitsen med att det går undan, pulshöjande och så vidare men en äldre hjärna hänger inte alltid med på byte av rörelser så snabbt som med endast fem sekunders paus.

Vad tycker du är det bästa med att träna på Medley?

- Jacop!! Jag gillar verkligen att alla platsar och att det inte är ett flashigt spännarställe. Personalen är kunnig, trevlig och hjälpsam/peppande. Det finns gott om bra utrustning som gör träningen rolig och meningsfull.

Stort tack för din input Kerstin och lycka till med träningen framöver!

/Tonia

PS. Vill du också vara med? Gå till https://sv-se.facebook.com/medley.se/ så ses vi!