Hemmaträning | Del 3 | Övningar med gummiband/minibands

Nu ska kroppen få sig en rejäl omgång med hjälp av minibands. Just minibands är superbra om du vill träna fokuserat och öka motståndet. Det här passet är jobbigt med så kul!

En personlig favorit för hos på Medley är minibands. Ja eller gummiband, kärt barn har många namn. Eftersom populariteten ökat så kan du hitta prisvärda minibands i nästan alla butiker. Det finns även en uppsjö av olika pass att hitta på social medier om du vill öka din repertoar utöver de nämnda nedan. Det här passet kommer bränna rejält i höfter, rumpa och lår. Men den skönaste värken är ju trots allt träningsvärken. 

Upplägg:
Upprepa varje övning tre gånger.
Första 60 sek
Andra 50 sek
Tredje  40 sek

  1. Benspark bak med gummiband 

Ställ båda fötterna höftbrett på gummibandet, ta upp och korsa gummibandet och lägg händerna på höfterna.

För en fot i taget snett bakåt/utåt och tillbaka igen. Jobba med vartannat ben. Övningen ska kännas i sätet och hela baksidan av benet. Syftet med övningen är att stärka baksidan av våra stora muskelgrupper såsom säte och ben. Tänk också på att spänna bålen genom hela övningen.

  1. Höftlyft

Lägg dig på rygg på mattan. Placera gummibandet över höften och håll det på plats med händerna. Tryck sen höften upp mot taket så att du får en rak linje mellan knä, höft och axel, tänk här på att spänna sätet. Vänd sen långsamt/bromsande nedåt. Stanna precis ovanför golvet och fortsätt lyften. Övningen ska kännas i sätet och baksida lår. Den förbättrar din hållning och motverkar även skador i knä, rygg och höft.

  1. Rodd med gummiband

Ta tag i gummibandet med båda händerna. Håll axelbrett med raka armar framför kroppen. Dra isär gummibandet för att låta skulderbladen jobba. Tänk att du ska klämma ihop en citron mellan dina skulderblad. Övningen ska kännas i övre delen av ryggen. Syftet är att du ska stärka upp din baksida för att underlätta en god hållning, och skadeförebyggande vid stillasittande arbete.

Om du inte får nog av miniband har du ett till träningspass här: https://www.medley.se/blogg/trana-cirkeltraning-hemma-med-minibands

Ha så kul!