Hemmaträning | Del 2 | Övningar med hantlar 

Del 2 i vår träna hemma serie. Dessa övningar kör du med hantlar. Om du inte har några hemma kan du fylla flaskor med vatten och använda som vikt. Haka på det blir kul!

Att träna med hantlar kanske känns lite 80 tal men det finns en anledning till varför vi fortfarande gör det. Det funkar. Om du tränar med hantlar finns det en uppsjö av övningar du kan göra och nästan alla kan vara med eftersom hantlar kommer i så olika vikter. Och som vi nämnt, om du inte äger ett par hantlar, fyll två vattenflaskor med vatten.

Upplägg:
Upprepa varje övning tre gånger.
Första 60 sek
Andra 50 sek
Tredje  40 sek

  1. Bicepsrodd med hantlar 

Ställ dig höftbrett med fötterna. Håll en hantel i varje hand, vänd handflatan framåt med raka armar framför dina knän. Fäll en aning framåt i höften med överkroppen, behåll stolt hållning och anspänning i din core. Lätt böjning i knäna. Dra sedan hantlarna mot kroppen i höjd med solar plexus, armbågarna pekar rakt bakåt, kom sen tillbaka till utgångspositionen igen.

  1. Axelpress med hantlar

Ställ dig höftbrett med fötterna. Håll en hantel i varje hand. Placera händerna vid axlarna och pressa hanteln rakt upp mot taket, kom ner igen. Tänk på att behålla en stolt hållning och avslappnade axlar genom hela övningen.

  1. Utfall med Hantlar

Ställ dig med fötterna höftbrett. Sätt ena foten bakåt, fortfarande höftbrett, med en hantel i varje hand. Gå ner med bakre knät mot golvet, stanna i 90 grader. Vänd sen tillbaka uppåt och kliv tillbaka till utgångsposition. Gör samma sak på andra benet.

  1. Träna triceps med hantlar

Ta en hantel med båda händerna och sträck upp armar ovanför huvudet. Böj i armbågsleden och låt händerna sträva bakåt/nedåt. Sträck sen på armarna igen. Det är bara armbågsleden som rör sig. Lås fast överarmarna mot dina öron. Håll ryggen rak genom att spänna magen.

Övningen ska kännas i triceps, baksidan av överarmen. Syftet med övningen är att stärka upp baksidan även på armarna för att förebygga skador, bli starkare och underlätta vardagen.

Hoppas du gillar passeet!