Glad Träning på riktigt

Det ska vara roligt och enkelt att träna. Ju lägre trösklarna är till träningen desto större är sannolikheten att det blir en naturlig del av livet som förgyller i nuet och som på längre sikt ger ett hälsosammare liv.

Därför har Medley tagit fram ett nytt träningskoncept som vi kallar Glad träning. Det bygger på att det ska vara roligt att gå på passen med enkel koreografi och övningar. Och det viktigaste av allt, en glad och inkluderande energi där alla ska gå från träningen med ett leende på läpparna. Det blir med andra ord en positiv spiral där Glad träning gör dig glad och under träningen utsöndrar kroppen endorfiner som även de ger lyckokänslor.

– Glad träning, det kan nästan inte bli bättre! Vi vet att många tycker det är lite jobbigt att gå på gruppträning. Kanske har man aldrig gjort det tidigare och tror att man måste vara vältränad för att kunna hänga med. Vi vill att alla ska komma och träna och få uppleva gruppens energi och hur man växer som person när man tränar tillsammans med andra. Därför har vi tagit fram konceptet Glad träning där alla ska kunna ha kul när de tränar och få uppleva de positiva effekterna med bra träning, säger Åsa Änghede, utvecklingschef träning och hälsa på Medley.

Från årsskiftet har ett antal träningsanläggningar börjat med konceptet Glad träning och responsen har varit mycket positiv.
– Det är naturligtvis fantastiskt roligt att vi fått så bra respons. Det är ofta så när vi tar fram nya koncept, att de är populära när de kommer, men inte i närheten av så populära som Glad träning blivit. Det som gör det extra kul är att det är många som inte tidigare varit på gruppträning som har testat Glad träning och gillat den formen av träning. Det ser i alla fall jag som ett bevis på att de här passen passar alla och att glädje är den bästa motivationskällan till träning, säger Åsa.

Under våren kommer alla Medleys träningscenter att kunna erbjuda pass med Glad träning och redan i år kommer konceptet att utvecklas ytterligare så att fler gruppträningspass kan inkluderas.
– Tack vare att våra träningscenter har simhallar för bad och simning, gruppträningslokaler för träning i grupp och individuell träning på våra gym, kan vi utveckla våra egna träningskoncept i nästan all oändlighet. Att ha så stora möjligheter till varierad träning är fantastiskt roligt och något vi tror att våra gäster verkligen uppskattar, säger Åsa.